Starile de mahmureala, mai puternice odata cu inaintarea in varsta

Potrivit unui expert in metabolismul alcoolului, starea de mahmureala, care se instaleaza a doua zi dupa ce consumam alcool in exces, devine din in ce in ce mai puternica si mai suparatoare odata cu inaintarea in varsta. Aparent, aceasta se intampla deoarece, pe masura ce imbatranim, corpul isi diminueaza abilitatea de a procesa alcoolul.

Citeste si:  JEVTANA* (cabazitaxel) aprobat de CE pentru tratamentul de linia a doua al cancerului de prostata avansat

„Enzimele esentiale in descompunerea si metabolizarea alcoolului devin din ce in ce mai putin eficiente, pe masura ce inaintam in varsta”, a explicat dr. Jim Schaefer, de la Union College (Statele Unite).

Organismul foloseste doua enzime – alcool dehidrogenaza, sau ALDH, si aldehida dehidrogenaza, sau ADH – pentru a transforma alcoolul intr-o substanta non-toxica ce poarta denumirea de acid acetic. Nivelul acestor enzime scade odata cu procesul natural de imbatranire, facand ca starile de mahmureala sa se intensifice.

Citeste si:  Testarea vazului in spatii necorespunzatoare este periculoasa

In plus, specialistul avertizeaza ca un alt motiv pentru care simptomele mahmurelii pot fi mai puternice este calitatea bauturilor consumate. Sortimentele mai ieftine sunt, de obicei, slab filtrate si distilate, ceea ce le face mai periculoase din punct de vedere al starii create a doua zi dupa consumul lor.

Sursa: ANI

Citeste si:  Artroza

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.