fbpx

Stem SURE recolteaza si tesut de cordon ombilical

Please select a featured image for your post

Stem SURE, compania daneza de recoltare a celulelor stem, premiata de catre autoritatile competente romane ca cea mai performanta companie de profil si avand aproape 10 ani de experienta in domeniul recoltarii, procesarii si stocarii de celule stem, anunta lansarea unui nou produs – RECOLTAREA DE TESUT DE CORDON OMBILICAL.

Stem SURE a decis completarea portofoliului prin punerea la dispozitia pacientilor romani a unei noi proceduri la nivel mondial, si anume recoltarea de tesut de cordon ombilical, respectiv a celulelor stem mezenchimale existente in acesta.

Sangele cordonului ombilical a demonstrat, de-a lungul ultimelor decenii, faptul ca valoroasele celule stem pe care le contine pot fi folosite cu succes in tratamentul unor boli grave, in special boli ale sangelui , ce pun in pericol viata. Sangele cordonului ombilical contine in primul rand celule stem hematopoietice, dar si o mica cantitate de celule stem mezenchimale. Tesutul cordonului ombilical, mai precis gelatina Wharton, prezinta insa celule stem mezenchimale din abundenta. Aceste celule au proprietati unice, cu potentialul de a fi folosite in tratamente viitoare, in terapii genice sau de catre Medicina Regenerativa.

Citeste si:  Activitati de familie pentru zile ploioase

La nivel mondial recoltarea de tesut ombilical este o practica noua, ale carei beneficii nu sunt inca dovedite. Exista insa speranta, la fel ca si in alte situatii similare, ca acest tip de serviciu sa se dovedeasca folositor pentru pacientii care il solicita.

Numarul mare de solicitari din Romania a convins Stem SURE sa introduca noul produs in portofoliul sau. Din acest motiv si datorita faptului ca Stem SURE este o Companie al carei fundament este bazat pe valori etice si morale, aducem la cunostinta parintilor cateva aspecte importante legate de stocarea tesutului de cordon ombilical, si anume faptul ca la nivel mondial practica recoltarii cordonului ombilical este inca nestandardizata, nu cunoaste un istoric de utilizare ca tratament standard (fata de cele peste 20.000 de transplanturi efectuate cu celule stem din sangele cordonului ombilical) si se afla inca in faza de studiu in ceea ce priveste cea mai buna modalitate de prelucrare a materialului recoltat.

Citeste si:  20 de ani de diabetologie moderna la Cluj-Napoca

Dr Bogdan Ivanescu, Presedintele Stem SURE: „Incepand de astazi, pacientii Stem SURE au posibilitatea de a opta si pentru accesarea serviciului de recoltare si stocare a tesutului de cordon ombilical in deplina cunostinta de cauza, pe langa recoltarea sangelui placentar pentru care suntem deja apreciati. Recoltare tesutului ombilical, fara a fi punctul central al activitatii noastre, este lansata si pusa la dispozitia parintilor din Romania astazi, demonstrand o data in plus calitatea serviciilor medicale si stiintifice pe care le oferim.”

Citeste si:  Dieta mediteraneana, cea mai benefica pentru inima?
Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.