Stiati ca fumatul creste riscul de aparitie a afectiunilor gingivale?

Fumatul creste riscul de acumulare a placii bacteriene care cauzeaza progresia mai rapida a afectiunilor gingivale. De aceea, fumatorii dezvolta afectiuni gingivale mai des decat persoanele nefumatoare. In plus, la fumatori, gingiile sunt mai sensibile la producerea infectiilor.

In cazul fumatorilor, mecanismele de aparare ale organismului se deterioreaza, crescand vulnerabilitatea gingiilor la aparitia infectiilor. Fumul de tigara inhalat determina reducerea circulatiei sangelui la nivelul gingiilor, diminuand astfel aportul de oxigen si substante nutritive. Fumatul poate incetini procesele de vindecare ale organismului, astfel incat afectiunile gingivale se vindeca mai greu sau chiar deloc.

Citeste si:  Beneficiile bicarbonatului de sodiu

Medicul dentist Cinel Malita explica de ce depistarea afectiunilor gingivale este mai dificila in cazul fum?torilor: „Motivul este legat de faptul ca nicotina si alte substante chimice care se gasesc in tutun pot determina o reducere a fluxului sangvin, lucru care poate masca unele dintre simptomele frecvent asociate afectiunilor gingivale, cum ar fi sangerarile gingivale”.

Citeste si:  Terapia in momentele de criza

Tratamentul afectiunilor gingivale la fumatori poate fi o sarcina dificila, dar nu imposibila. De aceea, este foarte important ca in cazul in care aveti ingrijorari legate de sanatatea orala, sa faceti o programare la medicul dentist. De asemenea, renuntarea la fumat inlatura treptat efectele nocive ale tutunului asupra sanatatii la nivelul cavitatii bucale.

Gama parodontax* – Nr. 1 in Romania pentru ingrijirea gingiilor – este special creata pentru ingrijirea zilnica a persoanelor care sufera de afectiuni gingivale, indiferent de stadiu. Aceasta include pastele de dinti parodontax* Classic, parodontax* Fluoride, parodontax* Gentle Whitening; periuta de dinti parodontax* cu peri extra-moi; apa de gura parodontax* pentru utilizare zilnica si noua apa de gura parodontax* Extra 0,2% pentru ingrijire temporara intensiva, in doua variante, cu si fara alcool.

Citeste si:  Carnea se spala inainte de a fi congelata

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.