fbpx

Stop respiratiei urat mirositoare

Desi stim ca este greu sa vorbesti despre acest lucru si sa admiti ca ai o problema din cauza faptului ca ceilalti sa nu isi faca o parere gresita despre tine, nu trebuie sa te simti rusinata. Astfel, daca cei cu care interactionezi evita sa se apropie prea tare de tine sau intorc capul atunci cand le vorbesti, inseamna ca faci parte din categoria celor 90 de milioane de oameni care au halena.

Halena este denumirea medicala pentru mirosul neplacut al gurii. Nu stim daca te incalzeste cu ceva, insa afla ca halena este o problema foarte des intalnita. Aceasta apare in majoritatea cazurilor din cauza unor probleme gastrice sau din cauza unei igiene orale necorespunzatoare.

De obicei, respiratia neplacuta este cauzata de compusii volatili ai sulfului, care sunt produsi prin descompunerea resturilor alimentare de pe suprafata limbii si a dintilor. Halena poate aparea si atunci cand exista carii netratate, cand ai o infectie a maselelor sau cand ai gura uscata.

Citeste si:  Cum tratam durerile musculare

De asemenea, exista si anumite alimente care consumate provoaca un miros neplacut al gurii. Fumatorii sunt unele dintre persoanele care se confrunta cel mai des cu aceasta problema. Si alcoolul poate da mirosul neplacut al gurii. Daca vreti sa faceti o incercare, mirositi a doua zi gura cuiva care a fost in stare de ebrietate noaptea trecuta. Asta bineinteles in spirit de gluma si pentru a face haz de necaz. Poate ca nu ai posibilitatea sa ii ceri cuiva sa-ti „dea” gura la mirosit.

Revenind la alimente, cele mai cunoscute pentru mirosul neplacut pe care il dau gurii, sunt ceapa si usturoiul. Uneori chiar daca ne spalam pe dinti dupa ce le-am mancat, realizam ca misorul persista. Acest lucru este posibil datorita faptului ca acesta vine, de fapt, din stomac. Cu toate astea, incearca sa iti periezi dintii din sfert in sfert de ora, in cazul in care te tin nervii sau mesteca guma mentolata. Este o solutie pentru moment!

Din punct de vedere medical, mirosul neplacut al gurii poate aparea si din cauza unor afectiuni precum amigdalita, sinuzita, infectie in gat, afectiuni gastro-intestinale, afectiuni ale bilei sau ale ficatului.

Ca sa scapi de helana, trebuie, in primul rand, sa te speli pe dinti in fiecare dimineata, fara a omite niciodata lucrul asta. Daca la pranz nu ti se permite sa executi aceeasi activitate, atunci repet-o seara. Atunci cand iti perii dintii, nu uita ca trebuie sa iti perii si limba si chiar si peretii interiori ai obrajilor. Aici pot sa-si gaseasca spatiu propice pentru dezvoltare o multime de bacterii care vor provoca halena. Perierea limbii duce la scaderea cu 70% a respiratiei urat mirositoare.

Citeste si:  Glaucomul - una din cele mai inselatoare afectiuni oftalmologice
EXCLUSIV! Material video comentat de la clinica OCULUS.

Asadar daca nu te poti spala dupa fiecare masa, foloseste macar guma de mestecat. Totusi, este bine sa ai la indemana si sa folosesti si ata dentara. Aceasta elimina chiar si cele mai intepenite resturi alimentare dintre dinti.

2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.