Succesul intalnirilor amoroase, dat de trasaturi de personalitate

Am crede ca succesul unei intalniri amoroase este dat de onestitate ori simtul umorului, insa un grup de cercetatori vine sa contrazica aceasta convingere, afirmand ca totul tine de anumite trasaturi de personalitate. Persoanele care manifesta aceste trasaturi isi dau seama mai repede daca persoana cu care se intalnesc este dornica sa-i revada si sa continue relatia, putand astfel sa-si canalizeze timpul si emotiile pe care relatii care „au viitor”.

Citeste si:  Interventiile chirurgicale in cazul astmului

Cu ajutorul a 17 grupuri, totalizand 190 de barbati si 192 de femei, care au participat la o serie de intalniri „fulger” (asa-numitul „speed dating”, in care partenerii au la dispozitie doar trei minute pentru a interactiona si a vedea daca doresc sau nu sa se revada), oamenii de stiinta de la Universitatea din Mainz (Germania) au fost interesati sa vada cat de bine sa pricep oamenii sa judece daca persoana cu care au stat de vorba doreste sa repete experienta.

Citeste si:  Medicii din Canada avertizeaza ca plasturele anticonceptional are efecte secundare

In ansamblu, participantilor le-a fost foarte dificil sa „ghiceasca” intentiile celor cu care interactionasera. Cu toate acestea, cativa dintre ei s-au descurcat de minune, indicand cu precizie cine dorea si cine nu dorea sa ii revada dupa intalnirea „fulger”. Succesul a fost corelat cu anumite trasaturi, care sunt in mod stereotipal, asociate genului: barbatii care aveau o orientare mai promiscua si femeile a caror personalitate era foarte agreabila s-au descurcat mai bine in a intui intentiile reprezentantilor sexului opus, arata studiul.

Citeste si:  Infectiile urinare

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.