fbpx

Sucul de struguri poate stopa pierderea memoriei

Sucul de struguri poate reduce sau chiar inversa pierderea memoriei, concluzioneaza un nou studiu. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii de la Universitatea Cincinnati, Departamentul de Psihiatrie, au analizat 12 persoane cu pierderi de memorie in stadiul incipient care au baut timp de 12 saptamani suc de struguri 100% natural.

In timpul acestui proces, participantii au fost impartiti in doua grupuri, unul care a consumat suc de struguri, cel de-al doilea nu.
Rezultatele au aratat o imbunatatire cu cat experimentul a evoluat la grupul consumator de suc, relateaza The Telegraph.

Citeste si:  "Intalnirile Safrina" ajung la Cluj-Napoca in luna ianuarie

Expertii considera ca acest fapt dovedeste capacitatile stimulatoare asupra creierului ale antioxidantilor constituenti ai pielitei si sucului de struguri.

Descoperirile au fost prezentate in cadrul Conferintei internationale de polifenii si sanatate din Harrogate, Yorks.

Dr. Robert Krikorian de la Universitatea Cincinnati este de parere ca „desi nu au fost sesizate diferente semnificative intre grupuri la nivel bazal, monitorizand tratamentul, cei care au baut suc de struguri au afisat o imbunatatire semnificativa in procesul de invatare de liste. Iar trendurile sugereaza o imbunatatire a memoriei de scurta durata si a memoriei non-verbale, spatiale. Rezultatele obtinute prin administrarea de suc de struguri sunt incurajatoare si, cu siguranta, garanteaza initierea unui studiu aditional. O interventie dietara simpla, usor de incorporat ce ar putea imbunatati sau proteja functia memoriei, cum ar fi consumul de suc de struguri, poate fi benefica pentru populatia in varsta”.

Citeste si:  Aromoterapia - o solutie pentru combaterea sforaitului

Sursa: Universitatea Cincinnati

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.