Sucurile dietetice cresc circumferinta taliei si riscul de boli

Intr-o lupta permanenta cu kilogramele in plus sau pentru mentinerea greutatii ideale, multi dintre noi apeleaza la sucuri dietetice, convinsi ca facem o alegere sanatoasa. S-ar putea totusi sa nu fie deloc asa! Oamenii de stiinta americani avertizeaza ca sucurile dietetice pot provoca cresterea circumferintei taliei – cunoscut factor de risc pentru boli precum diabetul, afectiunile cardiovasculare si cancerul.

Citeste si:  Solutii pentru managementul farmaciei in perioada de criza oferite in cadrul editiei XI a simpozionului Farma Practic

Pentru a examina relatia dintre consumul de sucuri dietetice si modificarea pe termen lung a circumferintei taliei, oamenii de stiinta de la Health Science Center (Statele Unite) au monitorizat un grup de 474 participanti, pentru o perioada medie de 9.5 ani.

Persoanele care consumau sucuri dietetice au experimentat o crestere cu 70% mai mare a circumferintei taliei, comparativ cu cele care nu consumau deloc aceste bauturi. Consumatorii frecventi – care au declarat ca serveau doua sau mai multe portii de suc dietetic pe zi, au prezentat o crestere a circumferintei taliei cu 500% mai mare, comparative cu non-consumatorii.

Citeste si:  Tratamentul cu plasma rece: alternativa eficienta la antibiotice

Grasimea abdominala este un factor de risc major pentru diabet, boli cardiovasculare, cancer si alte afectiuni cronice. „Chiar daca aceste bauturi au zero calorii, nu inseamna ca nu produc consecinte negative”, au avertizat autorii.

Sursa: News-Medical


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.