fbpx

Suplimentele alimentare nu valideaza alegerile alimentare gresite!

Desi, la nivel mondial, consumul de suplimente alimentare este in crestere, acest lucru nu pare sa se reflecte intr-o imbunatatire a starii generale de sanatate. De ce? Oamenii de stiinta chinezi au identificat o relatie asimetrica intre frecventa utilizarii de suplimente alimentare si starea de sanatate a indivizilor. Aparent, consecintele consumului de suplimente alimentare sunt unele ironice: persoanele care iau frecvent vitamine tind sa fac alegeri alimentare si de stil de viata nu tocmai sanatoase.

Citeste si:  Vaccinurile obligatorii pentru cei mici

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au derulat doua experimente. Participantii din grupul A au fost instruiti sa ia un supliment cu multivitamine, iar participantii din grupul de control, un placebo. Cu toate acestea, tuturor participantilor le-a fost, de fapt, administrat un placebo.

Rezultatele au demonstrat ca participantii care au crezut ca au luat un supliment alimentar se simteau protejati de orice pericol pentru sanatate, luand astfel decizii mai putin intelepte. Mai precis, acestia tindeau sa faca mai putina miscare si sa se angajeze in activitati hedoniste, preferand o gustare fast-food in locul unei mese organice (experimentul 1) si mergand mai putin pe jos (experimentul 2), comparativ cu grupul de control.

Citeste si:  Fii atenta ce mananca micutul tau

„Oamenii care iau frecvent suplimente alimentare se pot considera, in mod eronat, mai sanatosi, mai protejati de boli, ceea ce ii indeamna sa ia decizii gresite in ceea ce priveste alimentatia, miscarea si stilul de viata”, avertizeaza coordonatorul studiului.

Sursa: Eurekalert

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.