Taxa pe alimentatia „nesanatoasa” poate deveni realitate in Romania

Please select a featured image for your post

Ministrul Sanatatii, Attila Cseke, a declarat marti (5 ianuarie) ca intentioneaza sa propuna introducerea unei taxe pe mancarea de tip fast-food, ca masura de iesire din criza care a cuprins sistemul sanitary, dar si pentru a lupta impotriva obezitatii.

„Intentionam sa introducem o taxa pe alimentele fast-food, bauturi carbogazoase si dulciuri, pentru a sprijini programele nationale de sanatate”, a afirmat Cseke in cadrul unei conferinte de presa, adaugand ca noua taxa ar putea aduce la bugetul ministerului aproximativ 1 miliard de euro.

Citeste si:  Cum depistam infectia cu Helicobacter

Potrivit Federatiei Romane de Nutritie, un roman din patru sufera de obezitate. Mai mult decat atat, in privinta finantelor, Ministerul Sanatatii s-ar putea afla in 2010 in incapacitatea de a subventiona anumite infrastructuri medicale si achizitionarea unor medicamente.

Cuantumul taxei urmeaza a fi stabilit de o comisie speciala de nutritie si ca urmare a discutiilor purtate de minister si principalii producatori si distribuitori ai acestor produse, considerate „nesanatoase”.

Citeste si:  Cercetatorii declara: femeile, mai murdare ca barbatii

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.