Tehnici de histerectomie

Ca orice interventie chirurgicala , histerectomia se poate face in mai multe moduri, care vor fi stabilite in urma discutiei cu medicului si in functie de preferintele pacientei, daca acest lucru este posibil.

Histerectomia vaginala reprezinta o incizie mica la nivelul peretelui vaginal si se poate apela la ea atunci cand dorim sa indepartam fibroame de dimensiuni mici.
Aceasta tehnica nu este una foarte dureroasa, nu lasa cicatrici la vedere si necesita un timp scurt de recuperare.

Citeste si:  Fizioterapia cu "unde scurte": indicatii terapeutice si contraindicatii

Histerectomia abdominala reprezinta o incizie larga la nivelul peretelui abdominal, prin care pot fi indepartate ovarele, uterul marit, fibroamele uterine mai mari de 20 cm, cancerele uterine, cervicale sau ovariene sau endometrioza cronica.
Aceasta tehnica necesita un timp mai mare de recuperare si spitalizare, implica o anestezie mai puterica, este mai dureroasa si lasa cicatrici la nivelul peretelui abdominal.

Citeste si:  Octombrie "Pink"

Histerectomia vaginala laparoscopica presupune introducerea unui instrument pentru vizualizare si unul chirurgical in abdomen, printr-o incizie vaginala si prin mai multe incizii abdominale, pentru a indeparta fibroamele uterine de dimensiuni medii si mici, a ovarelor si a altor organe pelvine.
Aceasta tehnica este una destul de costisitoare, noua, necesita un timp redus de recuperare si cicatrici mici la nivelul peretelui abdominal.

Citeste si:  Tendinte in fitness in 2010

Histerectomia supracervicala laparoscopica presupune introducerea laparoscopului si a altor instrumente chirurgicale la nivel abdominal si este recomandata in indepartarea fibroamelor uterine, indiferent de dimensiunea acestora si in indepartarea uterului, la fel, indiferent de dimensiunea acestuia.
Aceasta tehnica nu este una dureroasa, lasa cicatrici mici la nivel abdominal, iar recuperarea este rapida.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.