Terapia cu caldura ar putea trata bolile parazitare ale pielii

Oamenii de stiinta spera ca terapia cu caldura sa poate inlocui, in cele din urma, tratamentul medicamentos folosit in prezent ca prima linie terapeutica pentru infectiile parazitare ale pielii. Doi pacienti imuno-compromisi au primit pana acum tratamentul cu caldura, cu rezultate remarcabile.

Ambii pacienti tratati nu au manifestat niciun semn de revenire a bolii leishmanioza cutanata – un tip de infectie parazitara a pielii, chiar la mai mult de un an de la primirea tratamentului. Eficienta pe termen lung a unei singure aplicatii de caldura pe leziuni, cu precadere la pacientii cu un sistem imunitar compromis, face ca terapia cu caldura sa constituie o alternativa atragatoare la forma conventionala de tratament – un tratament medicamentos injectabil cu durata de 20 de zile.

Citeste si:  Cadouri educationale

„Faptul ca acest tratament a functionat la pacienti imuno-compromisi, generand rezultate pe termen-lung, inseamna ca va fi eficient si la persoanele sanatoase, devenind astfel prima linie de tratament”, a explicat prof. dr. Abhay Satoskar, autor al raportului. „Sunt necesare studii aprofundate pentru a demonstra eficienta terapiei cu caldura si a confirma potentialul de inlocuire a terapiei medicamentoase”, a adaugat acesta.

Citeste si:  Fumatul pasiv: Evita pericolele din aerul pe care il respiri

La nivel mondial, se estimeaza ca sunt diagnosticate anual 1,5 milioane de noi cazuri de leishmanioza cutanata.

Sursa: Eurekalert


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.