Tinctura de propolis si beneficiile ei

Propolisul a devenit de-a lungul timpulul un component foarte important in mentinerea starii de sanatate sau de preventie a anumitor boli.
Propolisul contine rasini vegetale, ceara, uleiuri eterice, fier, cupru, zinc, mangan, cobalt, la care se adauga polen, precum si secretii ale glandelor salivare ale albinelor.

Produsele pe baza de propolis sunt foarte bune pentru intarirea rezistentei, a imunitatii, dar si pentru inlaturarea senzatiei de oboseala.
Tinctura de propolis este un produs foarte popular si folosit pentru tratarea diverselor probleme de sanatate.

Citeste si:  Cum imi invat copilul ce e bine si ce e rau?

Beneficiile folosirii tincturii de propolis sunt urmatoarele:

Tinctura de propolis are efect antiinflamator : este excelent pentru vindecarea ranilor, atat externe cat si interne, inclusiv ulcere.

De asemenea, propolisul este util in cazul infectiilor respiratorii, deoarece poate reduce orice inflamatie care poate ingreuna procesul respirator.

Tinctura de propolis are efect antibacterian, luptand cu bacteriile care se pot instala la nivel bucal. Cateva spalaturi cu tinctura de propolis ne pot ajuta sa eliminam aceste bacterii, precum si eventualele infectii care pot aparea.
Sangerarile gingivale pot fi si ele diminuate si eliminate treptat, daca folosim produse pe baza de propolis atunci cand ne spalam pe dinti.

Citeste si:  Tenul uscat

Sindromul premenstrual, bufeurile din perioada menopauzei sau dereglarile hormonale pot fi ameliorate daca folosim tinctura de propolis.

Racelile de sezon, guturaiul, rosul in gat, intra si ele in categoria afeciunilor pe care tinctura de propolis nu numai ca le amelioreaza, dar le si trateaza.

Te-ai pricopsit cu un herpes si nu stii cum sa mai scapi de el? Tinctura de propolis esre solutia, tocmai datorita faptului ca are capacitatea de a distruge virusul herpes simplex 2.

Citeste si:  "Femeile ar trebui pregatite inca de cand sunt insarcinate pentru alaptare..."

Ranile deschise se pot trata cu tinctura de propolis, nu inainte de a se dezinfecta zona respectiva cu alcool.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.