Tipul de ten: ce secrete ascunde tenul si cum il ingrijim corect?

Frumusetea si sanatatea tenului constituie, cu siguranta, o prioritate pentru fiecare dintre noi, insa odata cu imbogatirea ofertei de produse cosmetice, provocarea pentru o ingrijire corecta devine din ce in ce mai mare. De multe ori ni s-a intamplat sa alegem un produs care a dat rezultate formidabile in cazul prietenei cele mai bune, insa la noi efectele sa nu fi fost cele dorite.

Tenul nostru este plin de secrete, pe care trebuie sa le cunoastem inainte de a opta pentru un produs de ingrijre sau chiar pentru un remediu natural, realizat in casa.

Citeste si:  De ce trebuie sa consumam sucuri naturale

Cum aflam care este tipul nostru de ten si ce secrete ascunde? Foarte simplu: nu ne trebuie decat un disc de hartie de pergament. Dimineata, cand ne trezim, ne stergem fata cu discul de hartie, apoi observam reziduurile ramase pe acesta. In cazul persoanelor cu ten normal, discul nu va deveni uleios, iar pielea nu se va simti supla si elastica. Daca aveti tenul gras, atunci pe disc vor fi vizibile pete de ulei, acesta devenind pe alocuri transparent. Daca dupa stergerea fetei, capatati o senzatie de uscaciune, de rigidizare a pielii, atunci tenul este uscat. La persoanele cu tenul mixt, discul va fi curat atunci cand il folosesc pe zonele exterioare si uleios cand este folosit pe centrul fetei. Tenul sensibil reactioneaza adesea la noile produse de ingrijire prin inrosire, inflamare si senzatia de mancarime.

Citeste si:  Tenul gras

Odata ce am identificat ce tip de ten avem, este mai simplu sa stim ce trebuie sa facem si ce nu trebuie sa facem pentru a ne ingriji pielea corect.

Ten normal / Ten gras / Ten uscat / Ten mixt / Ten sensibil


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.