fbpx

Tot ce trebuie sa stii despre ecografiile in sarcina

Please select a featured image for your post

Din momentul in care a aflat ca esti insarcinata, respectiv ai facut un test de sarcina acasa si au iesit doua liniute, urmatorul pas este consultul ginecologic, care va confirma ecografic sarcina si daca sarcina este inca prea mica pentru a se vedea la ecograf, vei face un test de sange, care va depista prezenta hormonului HCG specific sarcinii. Dar ai retinut bine, primul pas pe care il faci o data ce banuiesti ca esti gravida, este sa faci o ecografie. De ce sunt importante ecografiile in sarcina?< Desi multe femei inca desconsidera importanta ecografiilor in sarcina, pe motiv ca nici bunica si nici mama nu au facut nici o ecografie si au nascut copiii sanatosi. O gandire complet eronata! Ecografiile sut importante in primul rand pentru ca ajuta la depistarea diverselor probleme care pot aparea pe parcursul sarcinii. Chiar daca tu esti sanatoase si crezi ca nu se poate intampla nimic rau, studiile arata ca datorita poluarii si stresului, datorita alimentatiei necorespunzatoare si a schimbarilor generale din mediu, una din cinci sarcini sunt sarcini cu probleme. Asa ca, de ce sa nu profitam din plin de progresele tehnologice, care ne ajuta sa monitorizam sarcina indeaproape si sa ne asiguram ca totul merge struna?
Un alt motiv pentru care personal sunt o mare fana a ecografiilor in sarcina este faptul ca e singura mea ferestra spre puiutul din interiorul burticii. Mai ales ca pana in luna a 4-a ai putine sanse sa percepi miscarile lui bebe, cu atat mai mult fiind la prima sarcina, ecografiile iti ofera posibilitatea sa il vezi pe bebe in actiune, sa vezi cum se transforma dintr-un mic punct negru, asa cum il vezi la prima ecografie intr-un embrion cu muguri de manute si picioruse si mai apoi intr-un omulet in toate regula.
Citeste si:  Hiperkaliemia
Punctul de vedere al medicilor ginecologi? Majoritatea considera ca femeile insarcinate isi asuma un mare risc prin faptul ca nu fac un minim de 3 ecografii in sarcina, cate una pentru fiecare trimestru, asfel incat sa se asigure de dezvoltarea normala a copilului lor. La fel ca si in orice alt aspect al vietii, moderatia este cheia succesului, asa ca medicii ginecologi ne recomanda sa facem ecografii in scopuri medicale, pentru a certifica starea de bine a bebelusului si mai putin pentru simpla noastra placere de a-l vedea sau pentru a-i afla din timp sexul.
Citeste si:  Eli Lilly si Boehringer Ingelheim dezvolta noi tratamente pentru persoanele cu diabet zaharat
Care sunt tipuri de ecografii facute in sarcina? Majoritatea ecografiilor facute in sarcina vor fi 2D, respectiv bazate pe principiul ecoului: ecograful transmite untrasunete care sunt reflectate de suprafata examinata si se creeaza astfel imafinile pe care noi le vedm pe monitorul ecografului. Ecografia este o procedura neivaziva si nedureroasa, fiind un procedeu ce dureaza intre cateva minute si o jumatate de ora sau chiar o ora pentru ecografii speciala, cum este cea morfofetala.
Citeste si:  "Bolile cardiovasculare sunt probabil cea mai mare plaga a societatii moderne..."
Progresele tehnologice au dus la aparitia ecografului 3D, foarte util ginceologilor pentru a depista diverse malformatii pe care ecograful 2D nu le percepe, cum ar fi malformatii ale fetei, membrelor, inimii, coloanei vertebrale. Daca pentru doctor sunt un real ajutor in diagnosticarea impurie a eventualelor malformatii fetale, pentru viitoarele mamici este un adevrat spectacol sa isi vada puiutii inghitind lichid amniotic, cascand, sughitand sau de ce nu, zambind. O inovatie in domeniul ecografic sunt ecografiile 4D, care iti dau posibilitatea sa vezi puiutul in miscare, in timp real.
Haine pentru copii

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.