Tratament non-medicamentos pentru bolnavii de epilepsie

Please select a featured image for your post

Crizele de epilepsie reprezinta o dereglare a sistemului nervos central, care produce descarcari bruste si intense de natura electrica la nivelul creierului. Activitatea electrica anormala de la acest nivel semanifesta clinic prin convulsii care afecteaza controlul miscarii, al vorbirii, al vederii sau chiar al starii de constienta.

TerapiaVNS* se adreseaza pacientilor in cazul carora afectiunea nu a raspuns adecvat la medicatia antiepileptica sau care nu pot tolera efectele secundare ale medicatiei antiepieptice, avand ceea ce se numeste „epilepsie rezistenta la tratament”. Studiile arata ca, la nivel global, aproximativ una din trei persoane care sufera de epilepsie are aceasta forma dificil. Daca alte optiuni terapeutice nu au imbunatatit starea dumneavoastra de sanatate, stimularea nervului vag (in engleza, „vagus nerve stimulation”) este terapia care va ofera solutia sigura de care aveti nevoie.

Citeste si:  Tratare pojar

Sistemul de TerapieVNS* functioneaza ca un „pacemaker” (regulator de impulsuri), ajutand la prevenirea acestor descarcari electrice anormale la nivelul scoartei cerebrale. Pana la inceputul anului 2009, aproximativ 49.000 de persoane cu epilepsie au fost tratate in toata lumea prin Terapia VNS*.

TerapiaVNS* este recomandata pentru reducerea frecventei crizelor de epilepsie la copii, adolescent si adulti, cu crize partiale, cu sau fara generalizare secundara, ori crize generalizate care sunt refractare la medicamentele antiepileptice. Generatorul trimite impulsuri electrice catre nervul vag, iar acesta le trimite mai departe catre creier. Aceasta stimulare fina ajuta la prevenirea disfunctiilor la nivelul scoartei cerebrale, care declanseaza crizele de epilepsie. TerapiaVNS* functioneaza timp de 24 de ore, in fiecare zi, timp de mai multi ani.

Citeste si:  27 mai-7 iunie: A doua editie a Targului Cariere in Alb!

Studiile statistice efectuate au relevat faptul ca 80% dintre pacientii carora li s-a aplicat TerapiaVNS* au avut mai putine crize de epilepsie, iar 75% dintre pacienti au redus doza de medicamente administrate.

Pentru mai multe informatii privind procedeul de implantare a dispozitivului, pot fi obtinute pe website-ul distribuitorului unic in Romania al TerapiaVNS*, Medical Technologies International SRL.

Citeste si:  Starea de confuzie ca forma de motivatie

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.