Tratament promitator pentru cancerul de prostata metastazat hormono-rezistent, disponibil in SUA

Please select a featured image for your post

Sanofi-aventis (EURONEXT: SAN si NYSE: SNY) a anuntat recent ca Jevtana* (cabazitaxel) injectabil este de acum disponibil in Statele Unite pentru pacientii cu cancer de prostata metastazat hormono-rezistent (mHRPC) tratati anterior cu docetaxel. Punerea pe piata a medicamentului Jevtana survine la nici o luna de la evaluarea prioritara si aprobarea acestuia de catre agentia Food and Drug Administration (FDA) din Statele Unite. In ceea ce priveste Uniunea Europeana, cererea a fost validata si procedura de evaluare a inceput la data de 26 mai 2010.

Citeste si:  Efecte violenta adolescenti

„Oncologii specializati in cancerul de prostata sunt incantati sa aiba acum acces la un nou tratament pentru acesti pacienti a caror boala este foarte dificil de tratat”, a declarat Dr. Oliver Sartor, profesor al catedrei Piltz de cercetare a cancerului din cadrul Facultatii de Medicina a Universitatii Tulane din New Orleans si investigator principal in studiul TROPIC pentru America de Nord. „Jevtana va contribui la acoperirea unui gol terapeutic critic, deoarece este primul tratament aprobat pentru pacientii cu cancer de prostata hormono-rezistent in stadiu de metastaza”.

Citeste si:  Angoasa, atacul de panica, fobia: indicii ale unei dezordini in viata noastra?

Jevtana in asociere cu prednison a fost aprobat pe baza rezultatelor studiului de faza III TROPIC, care a inclus 755 de pacienti cu cancer de prostata metastazat hormono-rezistent tratati anterior cu chimioterapie pe baza de docetaxel. Rezultatele studiului au aratat o reducere semnificativa statistic de 30 % [RR=0,70 (II la 95 % : 0,59-0,83) ; p


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.