fbpx

Tratamente naturiste pentru alcoolism si betii accidentale

Sunt doua categorii de oameni care beau alcool si au nevoie de tratament. Prima: cei pentru care bautura e ca aerul pe care-l respira (asta nu inseamna ca va vom propune vreodata remedii impotriva respirarii aerului). A doua: cei care in mod uzual beau putin spre deloc, dar intr-o anumita imprejurare pierd masura si se fac praf, dintr-o cantitate care primei categorii nu i-ar ajunge nici pe o masea. Sa vedem cum se pot salva bautorii de cele doua feluri.

Alcoolism impamantenit
Pentru aceste tratamente trebuie sa existe bunavointa din partea celui ce-ar trebui sa devina pacient. Adeseori, ea ar exista, doar ca vointa lipseste, chemarea paharului e prea puternica. Terapiile de mai jos promit rezultate. Macar pacientul sa le duca pana la capat!

Ardeiul iute. 10 grame de ardei iute le lasam la macerat in 100 ml de alcool rafinat de 50 de grade, timp de 14 zile, la temperatura camerei. Din tinctura obtinuta turnam 7-8 picaturi in sticla din care pacientul bea. Aici intervine vointa lui: va trebui sa ia tinctura dupa el la carciuma, sa o toarne in bere sau in vin… Dupa o saptamana, pofta de baut a pacientului dispare.

Citeste si:  Inapoi la copilarie

Cimbrul. Facem o infuzie din el: frunzulitele de la o legatura de cimbru le punem in apa clocotita, dupa ce am stins focul, si lasam vasul acoperit doua minute. Leacul ii e destinat alcoolicului care petrece mult timp acasa, pentru ca din 15 in 15 minute trebuie sa ia o lingura din aceasta fiertura calda (se pastreaza in termos). Terapia va fi insotita de greturi si varsaturi. Revenirea la alcool a pacientului e foarte probabila. Terapia se repeta pana lecuirea e definitiva.

Mierea. E un aliment extrem de eficient in dezalcoolizare. Zilnic, dimineata, la pranz si seara luam cate doua lingurite de miere, dupa care bem un pahar cu apa in care am amestecat doua lingurite de otet de mere. Rezultatele se anunta minunate, intr-o saptamana.

Citricele si patrunjelul. Intr-un litru de apa fierbem o legatura de patrunjel, coaja de la o jumatate de portocala si de la o jumatate de lamaie. Lasam sa fiarba pana ce apa ramane pe jumatate. Indulcim ceaiul cu miere si il pastram intr-un loc ferit de soare. Se ia o lingurita dimineata, pe nemancate.

Imbatari bruste si mahmureala
Nu avem experienta cu bautul, dar ne punem deodata sa golim pahare – sau poate chiar un pahar e suficient – si urmarile vor fi crunte. In caz ca ne aflam in public, la primele semne de greata, de salivare, intram la toaleta. E clar ca vom vomita, ar fi jalnic s-o facem in vazul lumii. Daca ne trece senzatia si nu varsam, ori ne provocam noi voma, cu un deget infipt in zona amigdalelor, ori nu ne-o provocam, dar nu ne mai atingem de alcool.

Citeste si:  Roche Romania lanseaza o noua sectiune in cadrul site-ului www.roche.ro, dedicata cancerului ovarian

Suntem la o ptetrecere sau undeva in oras si ne-a venit asa, deodata, nu ne putem abtine sa bem? Preferabil e sa alegem bauturile albe – vin alb, gin tonic, vodca (amestecata cu suc de fructe sau de rosii), iar intre doua inghitituri alcoolice sa dam pe gat mai multe de suc de fructe si apa minerala si sa mancam. Atat in timp ce bem alcool, cat si dupa, cand cautam sa ne revenim, sunt contraindicate tigarile, cafeaua si bauturile care contin cofeina. Cele mai intalnite senzatii la betie sunt: durerea de cap, greata, senzatia ca se invarteste casa cu noi, mai ales dupa ce ne-am bagat in pat. Si, bineinteles, pierderea partiala a uzului ratiunii, nesiguranta in miscari si exprimare. Ce sa preparam ca sa ne treaca repede infioratoarea ameteala sau macar s-o mai potolim?

Citeste si:  Uzarea celulelor corpului

La o betie crunta, aflata la mica distanta de coma alcoolica, cat sa nu necesite spitalizare (adica impricinatul, totusi, misca si mai stie ceva-ceva de capul lui), ii dam 800 de grame de miere de albine: cate 6 lingurite, din 20 in 20 de minute, pana se termina mierea. Il lasam apoi sa doarma. O sa se trezeasca nou-nout si fara nici cel mai mic chef de baut.

Sucuri de fructe antimahmureala: de rosii, de portocale, de mere si sfecla rosie, de rosii, mere si morcovi.

Alte leacuri: un ou crud bine batut amestecat cu 150 ml suc de portocale si 150 ml lapte. Milkshake-ul de banane: 200 ml lapte, o banana si doua linguri de mere bagate in blender. Zama de varza, muraturile – asta-i traditie ruseasca. Daca scapam de starea de greata, e bine sa mancam, in secial oua, branza, fructe, dulciuri. Mancarea creste viteza de procesare a alcoolului de catre organism.
Iar daca juram ca asta-i ultima oara cand am baut, sa ne tinem juramantul…

3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.