Tratamentul cu plasma rece: alternativa eficienta la antibiotice

Un studiu recent arata ca tratamentul cu jeturi de plasma rece poate constitui o alternativa sigura si eficienta la antibiotice. Mai mult decat atat, experimentele pe cobai au aratat ca o expunere de doar zece minute la jeturile cu plasma rece a dus la combaterea bacteriilor rezistente la medicamente si a accelerat vindecarea ranilor infectate.

Citeste si:  Sucul de lamaie nu afecteaza stomacul

Rezultatele testelor realizate de o echipa de oameni de stiinta rusi si germani sugereaza ca plasma rece poate fi o metoda promitatoare de a trata infectiile cronice, in special pe acelea care nu au raspuns la tratamentele conventionale.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, specialistii au folosit o torta cu plasma rece pentru a elimina diferite specii de bacterii, printre care si Pseudomonas aeruginosa si Staphylococcus aureus.

Citeste si:  No Limits Woman - cel mai mare eveniment dedicat femeilor din Romania

Plasma a distrus pana la 99% dintre bacteriile crescute in laborator dupa o expunere de doar cinci minute, precum si circa 90% dintre bacteriile din ranile infectate ale cobailor, dupa o expunere de zece minute.

Svetlana Ermolaeval, coordonatoarea cercetarii, a explicat ca recenta descoperire a intrebuintarii plasmei la temperaturi de 35-40 grade Celsius constituie o optiune atractiva de tratare a infectiilor. „Plasma rece a distrus bacteriile prin deteriorarea ADN-ului microbian si a structurii de suprafata, fara a avea insa efecte nocive asupra tesutului uman”, a adaugat aceasta.

Citeste si:  Cum scapam de carcei: masuri de preventie si tratament rapid!

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.