Trei copii hipoacuzici vor beneficia de cea mai noua tehnologie de implant cohlear

Please select a featured image for your post

Operatiile sunt o premiera si pentru Spitalul de copii MS Curie, si vor fi realizate in data de 2 noiembrie de o echipa romano-germana.

In cadrul spitalului MS Curie din Bucuresti vor avea loc primele operatii de implantare cohleara pentru copiii hipoacuzici de varsta mica si foarte mica. Prezentarea noului implant, a tehnicilor folosite si a specialistilor care se vor ocupa de aceste cazuri se va desfasura in cadrul unei conferinte de presa ce va avea loc luni, 2 noiembrie, la ora 14.30, la ceainaria din cadrul Librariei Carturesti.

Prof. Dr. med. Dr. h. c. Roland Laszig din Germania, unul dintre cei mai renumiti specialisti in implant cohlear din lume, va fi prezent la conferinta de presa si va vorbi despre interventiile chirurgicale pe care le va realiza in zilele de 2 si 3 noiembrie, despre rezultatele acestora si despre copiii operati in anii trecuti in clinicile de specialitate din Bucuresti si Iasi. Potrivit profesorului Laszig, „sansele de reusita ale unei astfel de interventii sunt foarte mari, copiii isi pot recapata functia auditiva si devin capabili sa auda si sa invete sa vorbeasca, iar mai tarziu, cand vor deveni adulti, sa lucreze, cu alte cuvinte se vor integra in societate”.

Citeste si:  Vindecarea disfunctiilor sexuale: relatia dintre corpul fizic si psihic

Dr. Conferentiar Dan Cristian Gheorghe de la Spitalul MS Curie va vorbi cu aceasta ocazie despre noua interventie in cadrul spitalului, despre rolul Spitalului MS Curie in special cand este vorba de copii mici, cat si despre copiii operati chiar in dimineata conferintei de presa.

Sistemul Cochlear Nucleus* 5 este o noua solutie care vine in intampinarea nevoilor persoanelor hipoacuzice si le depaseste, ridicand standardele in domeniul tehnologiei implantului cohlear. Noul implant este cu 40% mai subtire decat implanturile din generatia anterioara, si la o inaltime de doar 3,9 mm prezinta doua avantaje majore: Interventia chirurgicala este usurata, iar inaltimea mai mica asigura planeitatea in raport cu osul craniului, ceea ce scade mult pericolul distrugerii prin lovituri, de exemplu. Astfel, purtatorii de implant pot avea o viata mai activa si mai implinita. O alta noutate este telecomanda prin care monitorizarea si ajustarea procesoarelor de sunet in timpul utilizarii a devenit mai usoara pentru utilizator.

Citeste si:  De unde porneste harababura în gura?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.