fbpx

Trusa de prim ajutor in vacanta de iarna

Please select a featured image for your post

Incetul cu incetul trebuie sa ne pregatim pentru vacanta de iarna, care se apropie cu pasi repezi. Planurile de vacanta trebuiesc facute din timp, mai ales ca sporturile de iarna sunt printre favoritele multora dintre noi, asa ca trebuie sa ne rezervam loc din timp. Alaturi de rezervarea la hotel, trebuie sa ne pregatim schiurile si snowboard-ul, sau pur si simplu saniuta sau sacul de plastic, sa ne cautam valize potrivite, cat mai incapatoare pentru hainele groase de iarna si sa ne asiguram un mijloc de transport sigur si stabil, indiferent de intemperii. Pe lista de prioritati trebuie sa fie insa si trusa medicala, o mini trusa de prim ajutor, pe care sa o ai la indemana in cazul micilor accidente sau neplaceri din vacanta de iarna. Cu atat mai mult cu cat de multe ori ajungem la sanius in locuri izolate, din munti, este foarte important sa avem toate cele necesare.
Citeste si:  Salata poate fi 'leacul miraculos' pentru a avea o silueta de invidiat
Ce contine trusa de prim ajutor? In primul rand sa nu uitam ca suntem in sezonul rece si deci trebuie sa avem remedii rapide pentru raceala si stari gripale. Nu uita sa ai cu tine aspirina, paracetamol si paracetamol sinus, faringosept sau tantum verde pentru gat, picaturi pentru desfundarea nasului, crema mentolata sau alcool mentolat pentru masarea pieptului in caz de febra.
Din trusa medicala nu trebuie sa lipseasca nici o cutie de ceai, una-doua lamai, un borcanel mic de miere si eventual cuisoare pentru prepararea „aspirinei saracului”. Nu uita sa pui in trusa, la capitolul raceala, un termometru, de preferinta unul digital, de plastic, care nu risca sa se sparga in bagaj. Poti completa trusa cu cateva pliculete de fervex, coldrex sau theraflu. Ce punem in trusa pentru micile accidente? La sanius si schi se pot intampla mici accidente care provoaca rani superficiale insa neplacute. Pentru tratarea juliturilor, zgarieturilor, taieturilor minore este important sa ai in trusa alcool sanitar, vata sau dischete de vata, tifon si plasturi. Plasturii sunt necesari si pentru eventualele bataturi facute de la clapari, care se pot accentua datorita umezelii. De aceea pune mai multi plasturi, neaparat de marimi si forme diferite pentru a fi acoperita in caz de orice accident.
Citeste si:  Apa de la robinet poate dauna grav sanatatii!
Tot pentru eventualele dureri sau accidente in practicarea sporturilor de iarna, cum ar fi intinderile de ligamente, entorsele, umflaturile este important sa ai analgezic, unele mai slabe cum ar fi algocalminul si altele mai puternice, pe baza de ibuprofen, cum ar fi nurofen, advil, modafen. Nu uita de durerile menstruale, de cap si mai ales durerile de dinti care sunt foarte frecvente in sezonul rece.
Citeste si:  Sindromul ovarelor polichistice: tratament medical si chirurgical
Mai ales daca ai dureri puternice si stii ca ai probleme cu dintii, nu uita de analgezicele foarte puternice cum ar fi ketorol, ketonal, aulin. Pentru entorse si alte dureri musculare, foloseste o crema mentolata, cum ar fi Ben Gay sau Diclofenac, iar pentru umflaturile de la picioare si senzatia de picioare obosite pe care o simti dupa o zi intreaga de schi, nu uita de gelurile speciale pentru varice, cum ar fi Varixinal sau Lioton Gel. Din trusa de prim ajutor nu trebuie sa lipseasca nici laxativele pentru situatiile in care constipatia se instaleaza, aceasta fiind foarte frecventa atunci cand schimbam mediul dar si pliculete de smecta sau imodium, pentru cazurile de diaree. Nu uita de fasa elastica, buna in cazul entorselor, chibrite, o foarfeca si o penseta pentru unghiile incarnate care pot face schiatul cu adevarat neplacut.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.