fbpx

Tu stii care sunt cele 8 analize obligatorii?

Se stie ca vizita obligatorie la medic ar trebui sa constituie o prioritate, in special pentru noi femeile. Dar cum noi toate avem cate o problema de rezolvat mereu, ajungem sa ne dam seama ca nu avem suficient timp, destui bani ori ca lenea care ne covarseste ne impiedica. Insa acest lucru ar trebui sa constituie o prioritate, dat fiind ca este vorba de sanatatea noastra. Iata care sunt analizele obligatorii pe care oricine ar trebui sa le repete anual.

1. Sanii la control

Indiferent daca te supara sau nu, sanii trebuie examinati periodic. Chiar daca te numeri printre femeile care stiu sa isi examineze bustul permanent, asta nu este o scuza. Neregulile pot exista si pot sta ascunse mult timp. Prin urmare, mamografia joaca un rol extrem de important, mai ales daca ai trecut de varsta de 35 de ani. Chiar si o ecografie mamara poate scoate la iveala multe probleme ascunse.

2. Testul Papanicolau

Stim ca vizita la ginecolog nu este o placere, dar ea reprezinta o necesitate. Oricat de neplacuta e consultatia, examenul pelvian si testul Papanicolau nu trebuie evitate, indiferent de varsta si mai ales daca ai o viata sexuala activa. Crede-ne ca cele cateva minute de disconfort te pot ajuta mai mult decat iti imaginezi. Si hai sa fim serioase, o data pe an nu este totusi atat de mult. Nu uita ca astfel poti preveni aparitia cancerului sau poti depista diverse afectiuni cu transmitere sexuala.

Citeste si:  Tinctura de galbenele

3.Dereglarile de metabolism

Poti avea probleme cu glanda tiroida! Nici foarte slaba nu e bine sa fii, dar grasa nici atat. Problemele cauzate de alimentatia neregulata pot cauza boli severe si, in special, dereglari de metabolism. Tine legatura cu un nutritionist, un specialist endocrinolog si respecta un regim echilibrat. Orice scaderea sau crestere brusca in greutate este semn de boala.

4. Cum stai cu tensiunea?

Daca iti zvacneste sangele in tample, poate fi vorba despre o presiune crescuta a sangelui. Orice dereglare a tensiunii arteriale duce la afectiuni extrem de greu de tratat. De la 40 de ani incolo, cresterea tensiunii sanguine este absolut normala. Daca te prezinti din timp la medic, se poate rezolva totul cu ajutorul unei diete echilibrate, cu miscare, dar si cu tratament. De ce sa amani vizita la doctor cand presiunea sanguina in limite normale este, de fapt, secretul vietii indelungate?

Citeste si:  Copiii – afectati de fumul de tutun impregnat in haine

5. Imunizeaza-te

Desi esti complet sanatoasa, tine cont de cont faptul ca si o banala gripa poate avea complicatii fatale in zilele noastre. Cere-i medicului sa iti faca toate vaccinurile necesare, ca sa preintampini orice neplacere. Si cu ocazia asta, nu uita sa treci si pe la stomatolog.

6. Cu digestia stai bine?

Constipatia se pare ca este una dintre cele mai frecvente afectiuni intalnite la femei. Iar consecintele acesteia sunt si mai grave! De la hemoroizi, fisuri anale, pana la sangerari rectale si chiar cancer de colon, nu este decat un pas. Noi credem ca acestea sunt motive suficient de serioase pentru a face un consult amanuntit. Colonoscopia este analiza cea mai indicata in asemenea situatii. Este o investigatie care permite medicului sa analizeze interiorul tubului digestiv, cu ajutorul unui furtun subtire, prevazut cu o camera care ia imagini. Cele mai tinere dintre doamne si domnisoare pot efectua, preventiv, testele de depistare a hemoragiilor oculte sau examinarea cu bariu.

Citeste si:  Probleme comportamentale

7. Zaharul in sange… pericol de diabet

Desi nu este vorba neaparat de zaharul consumat din alimente, nivelul acestuia crescut in sange poate conduce la complicatii grave. In multe cazuri, chiar si stresul prelungit poate fi cauza. Pancreasul suprasolicitat da semne de oboseala, nu mai vrea sa secrete insulina cum trebuie si de aici apar o multime de probleme. Cea mai mare dintre ele, dar si cea mai grava, este diabetul zaharat, o boala pe care o dobandesti pe viata. Verifica-ti glicemia macar o data pe an, asta ca sa nu suferi tot restul zilelor.

8. Vizita la oftalmolog!

Chiar daca nu ai nici un simptom care sa iti dea de inteles ca suferi de vreo afectiune anume, o vizita la oftalmolog nu iti strica. Si asta pentru ca poti preveni anumite afectiuni grave precum glaucomul, cataracta, care, netratate, pot duce la orbire.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.