Tu ti-ai controlat vreodata rinichii? Testari gratuite pe 8 martie!

Please select a featured image for your post

In Romania, aproximativ 2 milioane de romani au boala cronica renala, insa doar 2% dintre aceste cazuri sunt diagnosticate, a afirmat astazi prof.univ.dr. Gabriel Mircescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, in cadrul conferintei de presa organizata cu ocazia Zilei Mondiale a Rinichiului.

Pentru a marca Ziua Mondiala a Rinichiului 2012, unii dintre cei mai importanti medici nefrologi si urologi din Romania au fost prezenti la conferinta de presa organizata la Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, pe tema „Tu ti-ai controlat vreodata rinichii?”.

Anul acesta, Ziua Mondiala a Rinichiului a avut ca tema principala transplantul renal. Cu aceasta ocazie, invitatul special al evenimentului, acad. Ioanel Sinescu, noul rector al Facultatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti si seful Centrului de Chirurgie Urologica, Dializa si Transplant Renal Fundeni, a prezentat problematica pacientului cu boala cronica de rinichi care are nevoie de transplant renal, subliniind „nevoia de constientizare a publicului larg in ceea ce priveste importanta donarii de organe”.

Citeste si:  Zgomotul dauneaza sanatatii inimii

„Persoanele cu risc crescut de a face boala cronica renala sunt in principal pacientii cu diabet sau hipertensiune arteriala, iar un factor major de risc este si fumatul”, a declarat prof.univ.dr. Eugen Mota, presedintele Societatii de Nefrologie din Romania.

Pentru a intelege mai bine ce inseamna viata unui bolnav de afectiune cronica renala, in cadrul evenimentului a fost prezent si un pacient care de 35 de ani face dializa pentru a putea trai. Acesta a declarat: „Spitalul este a doua mea casa. Vin aici la fiecare doua zile si stau cate 4 ore si jumatate la hemodializa”. Pe de alta parte, un pacient cu transplant renal prezent la conferinta a recunoscut: „Ma rog in fiecare zi pentru sufletul celui care mi-a dat sansa la viata prin donarea rinichiului sau”.

Citeste si:  Nu putem trai fara ele! Ratia zilnica de vitamine si alimentele „gazda"

Cu ocazia Zilei Mondiale a Rinichiului 2012, Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” din Bucuresti organizeaza in data de 8 martie 2012, intre orele 10.00 – 14.00, testari gratuite ale functiei renale. „Scopul acestei actiuni este de a face o depistare activa a persoanelor cu boala cronica renala, urmand ca la cazurile nou diagnosticate sa se faciliteze accesul la investigatii medicale complete”, a declarat prof.univ.dr. Mircea Penescu, directorul Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, tinand sa puncteze faptul ca „boala de rinichi este silentioasa, dar distructiva”.

Citeste si:  Fiolele cu Acid Hialuronic, cel mai nou produs din gama Gerovital H3 Evolution

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.