UROREC® (silodosin), lansat pe piata din Romania

Acest material este destinat profesionistilor in domeniul sanatatii.

Compania Recordati reprezentata in Romania de ArtMed International a lansat pe piata farmaceutica romaneasca Urorec®
(silodosin), un produs indicat in tratamentul simptomelor tractului urinar inferior cauzate de hiperplazia benigna de prostata.

Urorec®
(silodosin) este cel mai nou alfa-blocant disponibil in prezent si demonstreaza superioritate prin siguranta si eficienta fata de tratamentul existent.
Prin comparatie cu ceilalti alfa-blocanti, studiile farmacologice, IN VITRO, IN VIVO pe model animal si studiile clinice pe om demonstreaza ca silodosin are cea mai mare selectivitate pentru subtipurile de adrenoreceptori alfa1A fata de alfa1B respectiv alfa1D (162:1 respectiv 55:1). „Aceasta proprietate specifica diferentiaza semnificativ silodosin de ceilalti alfa-blocanti, deoarece receptorii alfa1-adrenergici nu sunt localizati doar la nivelul tractului urinar inferior, si astfel, selectivitatea joaca un rol foarte important”, a declarat Prof. Dr. Viorel Bucuras [foto].

Citeste si:  Mama surogat

In Romania, conform datelor furnizate de Institul National de Statistica (date la 100.000 locuitori), incidenta hiperplaziei de prostata este in continua crestere atat la barbatii sub 65 ani (de la 186,01 in 2005 la 254,48 in 2009) cat si la barbatii de peste 65 de ani (de la 1269,52 in 2005 la 1890,22 in 2009). Incidenta hiperplaziei benigne de prostata creste cu varsta si atinge un maxim dupa varsta de 80 ani, cand unii autori descriu o incidenta de 88%.

Citeste si:  Fructele si legumele de culoare rosie imbunatatesc memoria si previn cancerul

Hiperplazia benigna de prostata netratata in timp poate determina complicatii severe precum retentia acuta de urina (RAU), infectii urinare, hematurie.

Ghidurile European Association of Urology (EAU Guidelines, 25th EAU Congress Barcelona 2010) recomanda alfa-blocantii ca optiune 1a (LE) pentru tratamentul simptomelor LUTS/BPH moderate si severe.

Tratamentul cu Urorec®
(silodosin) este eficace in tratamentul simptomelor tractului urinar inferior asociate HBP asigurand o ameliorare semnificativa atat a simptomelor iritative si obstructive cat si a calitatii vietii (Chapple C.R. et. al, Eur. Urol. 2010) fiind superior tratamentului cu Tamsulosin in ceea ce priveste imbunatatirea simultana a celor mai deranjante simptome (frecventa, nicturie si golire incompleta) si ameliorea nicturiei (Montorsi F, Eur. Urol. Suppl. 2010).

Citeste si:  Animale de companie in functie de zodie

Administrat concomitent cu medicatie antihipertensiva sau tratament impotriva disfuctiei erectile, Urorec®
(silodosin) nu modifica semnificativ valorile presiunii sanguine oferind astfel un profil de siguranta foarte bun.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.