Ultimele zile de inscriere la AGORA ASOCIATIILOR DE PACIENTI. Peste 50 de asociatii de pacienti inscrise!

Please select a featured image for your post

Agora Asociatiilor de Pacienti, primul eveniment care prezinta asociatiile de pacienti publicului larg bucurestean, se pregateste sa isi deschida portile in weekendul 10-11 septembrie, in Parcul Tineretului din Bucuresti (intrarea Sincai), intre orele 10-18. Accesul este liber pentru public.

Peste 50 de asociatii de pacienti sunt asteptate la eveniment, acoperind peste 20 de afectiuni, precum: hemofilie, diabet, boli rare si autoimune, cancer, transplant, dializa, fibroza chistica, autism, Parkinson, distrofie, Miastenia Gravis, talasemie, hepatita, sanatate mintala, SIDA, tuberculoza, handicap, scleroza multipla, Alzheimer, infertilitate, boli inflamatorii intestinale, distonie. La eveniment vor fi prezente si doua structuri nationale ale organizatiilor care protejeaza drepturile pacientilor: Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor si Alianta pentru Sanatate din Romania.

Citeste si:  Femeile disting emotiile mai bine decat barbatii

La Agora Asociatiilor de Pacienti inscrierea asociatiilor, a fundatiilor si ONG-urilor care activeaza in domeniul sanatatii, este gratuita. Organizatiile interesate de participare se mai pot inscrie pana la data de 5 septembrie. Detalii despre inscriere pe pagina de internet a evenimentului agora-asociatiidepacienti.ro.

AGORA ASOCIATIILOR DE PACIENTI este organizata de Houston NPA in parteneriat cu Liga pentru Apararea si Promovarea Drepturilor Persoanelor cu Handicap din Romania si reuneste pentru prima data asociatiile de pacienti din toata tara, publicul de toate varstele, reprezentanti ai organizatiilor care activeaza in domeniul sanatatii, autoritati din domeniul medical si reprezentanti ai presei.

Citeste si:  Relatie fara implicatii

Obiectivul principal al acestui eveniment este promovarea asociatiilor de pacienti din Romania direct catre publicul larg, cadrele medicale, organizatiile interesate de stabilirea de noi parteneriate, catre reprezentantii presei si potentiali sponsori sau sustinatori/voluntari pentru aceste asociatii. In cadrul Agorei participantii se pot familiariza cu proiectele derulate de asociatiile de pacienti in beneficiul membrilor lor, cat si cele de interes pentru societatea civila in general.

Organizatorii isi propun cu Agora sa faciliteze inscrierea celor interesati in asociatiile de pacienti si sa evidentieze rolul pe care acestea il au in ceea ce priveste consilierea si informarea pacientilor, putand deveni astfel parteneri de incredere ai personalului medico-sanitar in activitatile de informare si educatie pentru sanatate.

Citeste si:  5 activitati cu copilul tau

Informatii detaliate privind obiectivele si activitatea asociatiilor de pacienti sunt disponibile in editia 2011 a Ghidului Pacientului Roman, unica publicatie de acest gen din Romania. 103 asociatii de pacienti au adus contributii semnificative legate de experienta lor ca pacienti, in editia 2011 a Ghidului Pacientului Roman, in peste 55 de pagini dedicate. Ghidul Pacientului Roman (268 pagini color, pret 12,9 lei) poate fi achizitionat in cadrul Agorei si prin comanda directa la comenzi@houston.ro.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.