Un conservant natural protejeaza alimentele de bacteriile nocive

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Minessota (Statele Unite) au descoperit o modalitate naturala de a proteja alimentele impotriva bacteriilor daunatoare, precum salmonella, E.coli si listeria. Lantibioticul – o peptida produsa de o bacterie inofensiva – este primul conservant natural care combate bacteriile gram-negative, indeosebi cele periculoase.

„Conservantul natural este menit sa protejeze alimentele de o paleta larga de microbi cu potential sa provoace boli”, afirma descoperitorul peptidei. „Dintre conservantii naturali, acesta combate cele mai multe tipuri de bacterii”.

Citeste si:  Moxibustiunea: metoda terapeutica traditionala chineza

Lantibioticul poate fi folosit pentru a preveni proliferarea bacteriilor periculoase in carnuri, branzeturi procesate, oua si lactate, conserve, fructe de mare, sosuri pentru salate, bauturi fermentate si multe alte alimente. Pe langa aceste beneficii, lantibioticele sunt usor de digerat, netoxice, nu provoaca alergii si este dificil pentru bacterii sa dezvolte rezistenta la ele.

Citeste si:  Sezonul alergiilor

Lantibioticul a fost descoperit din greseala de catre oamenii de stiinta americani, in timp ce acestia studiau genomul bacteriilor.

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.