Un nou Hospice se va construi curand in Bucuresti

Please select a featured image for your post

Fundatia Hospice „Casa Sperantei” este prima organizatie din Romania care ofera servicii de ingrijire paliative gratuite pentru copiii si adultii cu boli incurabile si terminale din Bucuresti, Brasov, Fagarasi si Zarnesti. Primul Hospice a fost construit in Brasov si a devenit un centru de excelenta in Europa de Sud-Est. Medici profesionisti, asistente, asistenti sociali, psihologi si terapeuti lucreaza impreuna pentru a le oferi copiilor si adultilor servicii specializate gratuite si adaptate bolii fiecaruia in parte. Pacientii pot fi ingrijiti la domiciliu de echipa de ingrijiri, in unitatile cu paturi, in centrele de zi sau in policlinica.

Citeste si:  Dieta clinicii Mayo

Noul Raport Anual lansat pe 15 Iulie prezinta realizarile din 2010 si anunta planurile de deschidere a primei unitati cu paturi din Bucuresti. Noul Hospice din Bucuresti raspunde unei nevoi foarte mari de ingrijire specializata pentru copiii si adultii cu boli incurabile din Bucuresti, momentan doar 5% din nevoia de servicii de ingrijire fiind asigurata. Conform estimarilor pentru Bucuresti este nevoie de cate o unitate Hospice pentru fiecare sector.

Eforturile de infiintare a noului hospice din Bucuresti au debutat in anul 2009 cu un eveniment privat de lansare a campaniei de strangere de fonduri prezidat de Ducesa de Norfolk, patron spiritual al fundatiei Hospice Casa Sperantei.

Citeste si:  Cum sa vorbim liber despre noi insine?

Campania a continuat cu mare succes in anul 2010, datorita sustinerii Comitetului Patronilor Onorifici, infiintat de Patrick Desbiens, fostul manager general al GlaxoSmithKline Romania.

Comitetul este alcatuit din membri influenti precum E.S. Amabasadorul Angliei, E.S. Ambasadorul SUA, E.S. Ambasadorul Italiei si E.S. Ambasadorul Canadei, alaturi de Directori Executivi ai unor mari companii din Romania precum: Vodafone Foundation, GlaxoSmithKline si Raiffeisen Bank.

Fundatia Hospice „Casa Sperantei” asigura de 19 ani ingrijire paliativa gratuita adultilor si copiilor cu boli nevindecabile in stadii avansate. Pana in prezent au beneficiat gratuit de serviciile fundatiei peste 12,000 de pacienti adulti cu boli oncologice si copii bolnavi de cancer, leucemii si distrofii neuromusculare. Conform Raportului Anual al Hospice Casa Sperantei, in 2010 au fost 380 de internari la unitatea cu paturi aduti, 1389 pacienti noi luati in evidenta, si 9666 vizite la domiciliu. Unitatea cu paturi copii a avut 295 de pacienti internati pentru o perioada de 5-10 zile. Dupa externare copiii si adultii pacienti au fost in continuare vizitati la domiciliu de echipa de ingrijire Hospice.

Citeste si:  "Niciodata nu sunt suficiente voci care sa sprijine dezvoltarea sanatatii..."

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.