Un nou contraceptiv oral ar putea creste libidoul femeilor

O noua pilula contraceptiva, prima care contine o forma naturala de oestrogen, ar putea creste apetitul sexual al femeilor. Pentru a valida noul contraceptiv oral, testele au inceput recent la scara internationala, sub coordonarea centrului de cercetare Family Planning NSW, Spitalului Regal pentru Femei din Radwick si Universitatii din Adelaide (Australia).

Pilula Qlaira se presupune a creste libidoul feminin, diminuand in acelasi timp durerile abdominale si migrenele asociate menstruatiei.

Citeste si:  Ingrijirea parului celor mici

Desi realizata in laborator, atunci cand substanta denumita oestradiol este metabolizata aceasta a fost identica hormonului sexual produs in mod natural de femei.

Pilula trebuie administrata cu o pauza de doar doua zile, spre deosebire de sapte cum se intampla cu contraceptivele orale clasice, ceea ce ii determina pe cercetatori sa creada ca aceasta va elimina migrenele si durerile abdominale cu care unele femei se confrunta in timpul menstruatiei.

Citeste si:  Litiaza renala

Prof. John Eden, de la Spitalul Regal pentru Femei, este de parere ca pilula ca aduce beneficii indeosebi femeilor care se apropie de menopauza si sufera de menstre abundente si neregulate. De asemenea, oestrogenul natural pe care pilula il contine ar putea elimina si starea de iritabilitate cu care unele femei se confrunta atunci cand iau contraceptive orale.

Citeste si:  Recicleta - un proiect pentru sanatatea copiilor nostri

Rezultatele finale ale testelor clinice vor fi disponibile anul viitor.

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.