Un nou medicament injectabil ar putea incetini evolutia Alzheimerului

Un nou medicament injectabil ar putea incetini evolutia bolii Alzheimer. Injectia cu anticorpi monoclonali Bapineuzumab a intrat in ultimele faze ale studiilor clinice, preconizandu-se ca va fi accesibila pacientilor in urmatorii doi ani. Injectia stopeaza evolutia bolii si chiar inverseaza daunele produse de aceasta.

Medicatia disponibila in rezent intarzie temporar evolutia maladiei, insa nu trateaza cauzele. Cu toate acestea, injectia promite sa previna formarea placilor de amiloid care afecteaza creierul si produc degenerarea sa, primele teste aratand ca injectia poate reduce acumularea de amilod cu 25%.

Citeste si:  Dispozitivele intrauterine pot fi folosite in tratarea cancerului de endometru

Pacientii vor trebui sa primeasca injectia la intervale regulate, pentru tot restul vietii. Oamenii de stiinta avertizeaza totusi ca injectia poate sa nu fie eficienta la unii pacienti, in special la cei care poarta gena responsabila cu cresterea riscului de Alzheimer. De altfel, unele efecte adverse, precum edemul cerebral vasogenic (inflamarea creierului), au fost observate la unii pacienti care au primit doze mari se substanta.

Citeste si:  Celule stem extrase din dintii "de lapte" pentru tratamentul bolilor varstei adulte

Desi nu va vindeca complet maladia Alzheimer, injectia este considerata unul dintre cele mai remarcabile progrese in domeniul dementelor, care afecteaza anual milioane de persoane in intreaga lume.

Sursa: Medindia


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.