Un roman din trei este afectat de hiperplazia benigna de prostata (HBP)

Un roman din trei cu varsta de peste 50 de ani este afectat de hiperplazia benigna de prostata (HBP). Din cei 3 milioane de barbati romani cu varste de peste 50 ani, aproximativ 900.000 sufera de HBP manifestat clinic, potrivit datelor Asociatiei Romane de Urologie. Dintre acestia, lunar se trateaza doar 200.000 de pacienti. Si mai putini, sub 50% din pacientii nou diagnosticati cu HBP, fac anual testul PSA (antigenul specific prostatic), menit sa ajute la depistarea cancerului de prostata.

Citeste si:  Absenta durerii inseamna absenta suferintei?

Venind in intampinarea pacientilor, GlaxoSmithKline (GSK) Romania a anuntat astazi lansarea Duodart*, o combinatie cu doza fixa (CDF) de dutasterida (0,5 mg) si tamsulosin (0,4 mg) capsule dure. Duodart este indicat pentru tratamentul simptomelor moderate si severe de hiperplazie benigna de prostata (HBP) si pentru reducerea riscului de retentie acuta de urina (RAU) si de interventie chirurgicala prostatica la pacientii cu simptome moderate si severe de HBP.

Duodart este prima terapie combinata cu doza fixa pentru tratamentul simptomelor moderate si severe de HBP. Aceasta terapie ofera pacientilor control superior si persistent al simptomelor, comparativ cu medicamentul prescris cel mai frecvent, tamsulosin.

Citeste si:  Peste 1500 de romani au apelat la Anadolu Medical Center, Istanbul, pentru tratamente medicale

„Pentru prima data, avem o combinatie cu doza fixa care asigura toate avantajele unui 5ARI si ale unui alfa-blocant intr-o singura capsula, reprezentand un pas inainte in managementul simptomelor moderate si severe de HBP. Acum, ii putem ajuta pe pacientii romani sa faca inca un pas inainte in tratamentul HBP si sa se intoarca la o viata sociala normala”, a declarat Mihaela Ianosev, Directorul Medical GlaxoSmithKline Romania.

Citeste si:  De ce o pastila nu este de ajuns

Studiul CombAT a demonstrat avantajele terapiei combinate cu Avodart (dutasterida) si tamsulosin pe o perioada de patru ani, la un total de 4.844 barbati cu varsta de 50 ani sau peste, cu HBP moderata si severa. Combinatia a redus semnificativ riscul relativ de RAU sau de interventie chirurgicala asociata HBP, cu **66% (p


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.