Un studiu arata ca transplantele renale nu afecteaza sarcina

Please select a featured image for your post

Femeile care au suferit un transplant renal si prezinta o buna functionare a rinichiului pot ramane insarcinate si duce sarcina la termen fara a-si pune in pericol viata sau organul transplantat, se arata intr-un studiu publicat in ultimul numar ai Jurnalului Societatii Americane de Nefrologie.

Pentru a determina daca femeile care au primit un transplant de rinichi pot ramane insarcinate si duce sarcina la termen fara a se pune in pericol, Dr. Vicki Levidiotis de la Spitalul Regal Prince Alfred din Australia, impreuna cu echipa sa, a analizat datele provenind de la femeile care au beneficiat de transplant renal din Australia si Noua Zeelanda, in ultimii 40 de ani. Pentru realizarea obiectivului cercetarii, au fost comparate cazurile a 120 de femei care au nascut dupa primirea organului cu cele ale altor 120 de femei care nu au ramas insarcinate dupa transplant. Astfel, nu s-au inregistrat diferente la nivelul functiei renale sau duratei de viata, sarcina neavand un impact negativ asupra transplantului sau calitatii vietii.

Citeste si:  Raceala

Cercetatorii considera rezultatele o veste buna pentru acele femei care, dupa transplant, se tem sa ramana insarcinate pentru ca sarcina sa nu le afecteze functia renala sau sa le scurteze viata si astfel sa nu-si poata creste copiii.

Dintre femeile care suferisera un transplant renal si au ramas insarcinate ulterior, 83% au decis sa duca sarcina la termen.

Citeste si:  Specialistii avertizeaza: Stresul afecteaza atat mintea, cat si organismul

Un comentariu
  1. Buna ziua, eu sunt Alina, si am transplant renal de 2 ani ! totul merge perfect, rinichiul fiind luat de la mama, am 20 de ani ! in tot acest timp am stat ingrijorata ca nu voi putea avea niciodata un copil…am mai citit cateva articole. cand am dat peste acest site, si am citit, m am incurat foarte mult , voi vorbi cu doctorul meu care ma are in evidenta despre asta. succes tuturor fetelor, femeilor cu transplant renal care isi doreste un bebe !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.