Un test efectuat la nastere prezice nivelul de inteligenta al copilului

Parintii ar putea afla inca din primele clipe de viata ale copilului lor, daca acesta va avea performante academice ridicate sau nu. Un test administrat in mod obisnuit nou-nascutilor, in primele 5 minute de viata, ar putea releva nu doar starea de sanatate a copilului, ci si nivelul de inteligenta.

Testul Apgar, folosit pentru a cota, pe o scala de la 1 la 10, in ce masura copilul are nevoie de ingrijiri medicale, poate oferi informatii esentiale despre cum se va descurca copilul la scoala. La aceasta concluzie au ajuns oamenii de stiinta suedezi, care au comparat scorurile Apgar si rezultatele obtinute la testele scolare ale unui numar de 877.000 de copii.

Citeste si:  10 sfaturi pentru a tine raceala la distanta

Ei au descoperit ca un scor Apgar mai mic de 7 este asociat unui nivel de inteligenta mai scazut, ulterior in viata.

„Nu scorul Apgar in sine este cel care influenteaza negativ abilitatile cognitive, ci motivele care duc la respectivul scor Apgar, cum ar fi asfixierea , nasterea prematura, abuzul de droguri al mamei, infectiile, au impact asupra functionarii ulterioare a creierului”, a explicat autoarea studiului.

Citeste si:  Dusmanul din umbra

Testul, realizat de dr. Virginia Apgar, in anul 1952, evalueaza nou-nascutul cu privire la ritmul cardiac, respiratie, tonus muscular, aspectul pielii si reflexe, pe o scara de doua puncte. Un scor Apgar egal sau mai mare de 8 este considerat sanatos.

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.