Un test hormonal poate prezice reusita fertilizarii in vitro

Un nou studiu arata ca un test de sange care masoara nivelul de hormon AMH – sau hormon antimullerian – efectuat la inceputul ciclului de fertilizare in vitro (FIV) poate prezice sansele ca femeia sa ramana insarcinata.

Potrivit rezultatelor studiului, femeile care prezentau un nivel mai ridicat de hormon AMH produceau mai multe ovule viabile pentru procedurile FIV, iar instalarea sarcinii era mai probabila, comparativ cu femeile care aveau un nivel scazut de hormon AMH.

Citeste si:  Sanofi lanseaza Facultatea de Excelenta in Insulinoterapie, un program complex de cursuri de educatie si perfectionare adresat atat personalului medical, cat si pacientilor cu diabet

Participantele la studiu cu un nivel al AMH redus au produs aproximativ sase ovule, in timp ce femeile la care nivelul de hormon antimullerian era de trei ori mai mare au produs, in medie, 20 de ovule viabile. In plus, dintre participantele cu un nivel al AMH mai mic de un nanogram, doar un sfert au ramas insarcinate dupa cinci-sase saptamani de la procedura FIV, in timp ce trei din cinci femei cu o valoare a AMH mai mare de trei nanograme erau insarcinate dupa aceeasi perioada.

Citeste si:  Afectiunile colonului aparpe fond hormonal

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.