Un test simplu de urina prezice, cu acuratete, perioadele fertile

Femeile care doresc sa ramana insarcinate ar trebuie sa apeleze mai degraba la un nou test simplu de urina, decat la metoda calendarului, pentru a prezice perioadele fertile, sunt de parere autorii testului. Potrivit acestora, metoda calendarului este utila pentru a monitoriza ciclul menstrual, dar nu si pentru a garanta identifica cele mai potrivite zile pentru conceptie.

Citeste si:  Exercitiile aerobice, cele mai eficiente pentru a elimina grasimea abdominala

Potrivit studiului, metoda calendarului a prezis in mod corect ovulatia la doar una din patru femei, in timp ce noul test si-a dovedit acuratetea la 99% dintre femeile participante. Cu toate acestea, metoda calendarului este in continuare folosita de aproximativ 35% dintre femei, afirma autorii studiului.

Noul test de ovulatie arata ca un test obisnuit de sarcina, iar atunci cand intra in contact cu urina, detecteaza un nivel ridicat de hormoni luteinizanti (LH), responsabili cu declansarea ovulatiei.

Citeste si:  Numarul obezilor s-a dublat in ultimii 30 de ani

„Testul este cu adevarat valoros deoarece prezice cu acuratete care sunt cele mai fertile zile pentru conceptie”, au concluzionat autorii.

Sursa: AFP


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.