Un test simplu si rapid distinge intre infectiile bacteriene si cele virale

Un test rapid si precis ar putea indica daca un pacient sufera de o infectie bacteriana sau de una virala, ceea ce ajuta medicul sa-i recomande acestuia tratamentul potrivit, in timp util. Cele doua tipuri de infectii impartasesc unele simptome, insa tratamentul este foarte diferit deoarece antibioticele sunt eficiente in cazul infectiilor bacteriene, dar nu si impotriva virusurilor.

Citeste si:  Sindromul premenstrual - mit sau realitate?

„Este deosebit de important sa se determine sursa unei infectii, pentru a incepe imediat tratamentul. Daca aceasta este lasata netratata, pana la aflarea rezultatelor din laborator, o infectie bacteriana se poate agrava. In acelasi timp, administrarea de antibiotice unui pacient cu o infectie virala nu face decat sa contribuie la problema bacteriilor super-rezistente”, au explicat Robert Marks, Daria Prilutsky si colegii lor, autorii testului.

Citeste si:  Este adevarat sau nu ca ouale "incarca" ficatul

De vreme ce metodele actuale de a distinge intre cele doua tipuri de infectie dureaza mult si nu sunt foarte precise, oamenii de stiinta si-au propus sa dezvolte un nou test care sa permita medicilor sa puna diagnosticul corect.

Ei au descoperit ca sistemul imun al pacientilor cu infectii bacteriene se comporta diferit de cel al pacientilor cu infectii virale, dezvoltand un test bazat pe aceasta diferenta. „Metoda noastra este rapida, usor de efectuat si va fi disponibila pe piata curand”, au afirmat autorii, adaugand ca testul poate fi utilizat in orice institutie medicala, fara vreo dotare speciala.

Citeste si:  Sensodyne Rapid: noul produs Sensodyne pentru tratarea sensibilitatii dentare

Sursa: Eurekalert


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.