Vaccin impotriva infectiilor tractului urinar

Please select a featured image for your post

Gratie cercetatorilor de la Universitatea din Michigan, foarte curand ar putea fi lansat un nou vaccin care sa ne protejeze de infectiile tractului urinar. Studiul, derulat pe cobai, a aratat ca vaccinul previne infectia si dezvolta in organism un anumit nivel de imunitate, semnaland sistemului imunitar sa reactioneze la bacteria E.coli (Escherichia coli), care permite infectiilor sa se generalizeze.
Administrat nazal, vaccinul ar induce un raspuns imun al mucoasei nazale – prima linie de aparare a organismului. Reactia, obtinuta si in mucoasa tractului urinar, ar ajuta organismul sa lupte cu infectia in locul in care aceasta se produce.
Echipa, condusa de Dr. Harry L.T. Mobley a folosit o serie de tehnici de cercetare inovatoare, pentru a evalua peste 5.300 de bacterii si a le identifica pe trei cele mai puternice care urmeaza sa fi folosite in vaccinul impotriva E.coli.
Daca gradul de imunitate obtinut la cobia va putea fi reprodus la oameni, acesta va fi primul vaccin pentru prevenirea infectiile tractului urinar.

Citeste si:  Pungile de sub ochi

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.