Vaccin impotriva virusului sincitial respirator

Vaccinul impotriva virusului sincitial respirator – virus extrem de contagios, caracteristic sezonului rece, este disponibil in cadrul Programului National de Tratare Preventiva impotriva VSR.

Infectia cu virusul sincitial sau VSR este frecvent intalnita la nou-nascuti, la sugari sau in prima copilarie, fiind principala cauza de bronsiolita si penumonie in primul an de viata.

Citeste si:  Cum scapam de riduri?

In cazul multor copii, VSR provoaca o raceala usoara. In anumite cazuri insa, cel mai adesea la copiii premature si la copii cu boli pulmonare cronice sau boli cardiace congenital, VSR poate provoca o infectie a plamanilor care sa necesite spitalizarea. Complicatiile VSR se transforma frecvent in afectiuni cu efecte iremediabile, precum astmul, bronsiolita si pneumonia.

Citeste si:  Semnele si simptomele sarcinii

Vaccinul asigura organismului copilului anticorpii necesari pentru a fi protejat pe toata perioada in care virusul este active si periculos. In plus, copilul va fi ajutat sa-si dezvolte sistemul imunitar de care va avea nevoie intrega viata, recomanda Asociatia Neonatologilor din Romania, organizatie implicate in sustinerea programului de vaccinare.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.