Vaccinul anti-HPV, eficient si pentru barbati

Vaccinul pentru virusul papiloma uman (HPV) poate preveni pana la 90% dintre negii genitali la barbati, atunci cand este administrat inainte de expunerea la una dintre cele patru tulpini pe care vaccinul le acopera, sunt de parere oamenii de stiinta de la H. Lee Moffitt Cancer Center (Statele Unite).

Potrivit studiului clinic international, derulat in decursul a patru ani, vaccinul este eficient in proportie de 66% si la populatia generala, neexpusa la tulpinile virale, avand astfel rol profilactic si in randul barbatilor.

Citeste si:  Planificarea familiala pentru sanatatea ta

Pana de curand eficienta vaccinului anti-HPV nu fusese studiata din perspectiva pacientilor barbati, fiind recomandat pentru prevenirea cancerului de col uterin la tinerele femei. Cu toate acestea, infectiile si bolile provocate de HPV sunt frecvente si in randul barbatilor, sunt de parere cercetatorii, negii genitali constituind una dintre principalele boli cu tramitere sexuala pentru care se cauta tratament la nivel international.

Citeste si:  Regim de slabire pe principii sanatoase

Rezultatele studiului au demonstrat o reducere semnificativa a cazurilor de negi genitali in randul participantilor care au primit vaccinul, precum si o scadere cu 85% a riscului de a contracta o infectie HPV.

Sursa: Eurekalert


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.