Vanzarile globale in crestere cu 2% pentru Roche, in 2011

Please select a featured image for your post

Concernul farmaceutic elvetian Roche anunta o crestere a vanzarilor globale ale grupului, in anul 2011, cu 2% in moneda locala la 42.5 miliarde franci elvetieni. Aprecierea francului elvetian fata de celelalte valute, in special fata de dolarul american si moneda euro, a avut un impact negativ semnificativ asupra rezultatelor exprimate in franci elvetieni.

Severin Schwan, CEO al Roche, a declarat cu privire la rezultatele companiei in anul 2011: „Ne-am atins tintele prognozate de vanzari pentru anul 2011 si am inregistrat progrese semnificative in dezvoltarea de noi entitati moleculare care, impreuna cu cele 17 studii clinice aflate in faze finale, reprezinta o baza solida pentru succesul viitor al companiei in dezvoltarea de produse inovative. Mai mult, achizitia planificata a companiei Illumina ne va intari prezenta pe o piata foarte segmentata si in continua crestere si ne va permite sa descoperim noi biomarkeri”.

Divizia de Farmaceutice 2011

Vanzarile Diviziei de Farmaceutice a Roche, in anul 2011, au crescut cu 1%, in moneda locala (excluzand Tamiflu), la 32,79 miliarde de franci elvetieni, reflectand cresterea solida a vanzarilor medicamentelor destinate ariilor terapeutice cheie, inclusiv ale produsele recent lansate. La acestea s-au adaugat vanzari importante inregistrate de moleculele destinate tratamentului cancerului, artritei reumatoide si anemiei.

Citeste si:  Extractul de struguri reduce riscul aparitiei cancerului mamar

Performante deosebite in cercetare si dezvoltare

In ultimul trimestru al anului 2011, Roche a inregistrat rezultate importante in domeniul inregistrarii de medicamente de ultima generatie si teste destinate tratarii personalizate a melanomului, carcinomului bazocelular, cancerului de san si a celui pulmonar: lansarea in august, in SUA a testului BRAF pentru melanomul metastatic, obtinerea aprobarii de comercializare a unui nou medicament pentru aceasta boala in Statele Unite, Elvetia si Brazilia, medicament ce a primit si opinia pozitiva din partea Comitetului pentru Produse Medicale de Uz Uman in Europa.

Un al medicament oncologic al Roche a primit aprobare europeana pentru utilizare in tratamentul de prima linie (dupa interventie chirurgicala) al pacientelor recent diagnosticate cu cancer ovarian avansat.

Citeste si:  Ia-l cu tine in vacanta

Recent, Roche a primit aprobarea Food and Drug Administration din Statele Unite pentru un nou medicament destinat tratamentului adultilor diagnosticati cu cel mai frecvent tip de cancer de piele numit carcinom bazocelular, in forma metastazata, care a recidivat dupa o interventie chirurgicala sau nu poate fi tratat printr-o interventie chirurgicala sau radioterapie.

Vanzarile Diviziei de Diagnostice in 2011

Vanzarile Diviziei de Diagnostice au inregistrat in anul 2011 o valoare de 9,73 miliarde de franci elvetieni, crescand cu 6% in moneda locala si consolidandu-si astfel pozitia de lider pe piata de diagnostice in vivo cu o cota de piata de 20%. Toate cele cinci domenii de activitate ale diviziei au contribuit la cresterea vanzarilor peste media pietei, evidentiindu-se Professional Diagnostics cu o crestere de 9% si Tissue Diagnostics cu o crestere de 15%. Alte domenii care au adus cresteri substantiale sunt Diabetes Care si Molecular Diagnostic datorita noii generatii de kit-uri de monitorizare a glicemiei, Accu-Check si a testelor de incarcatura virala destinate bolile infectioase.

Citeste si:  Apropie-l de bunici

Oferta pentru Illumina Inc.

Pe 25 ianuarie 2012, Roche a anuntat propunerea pentru achizitionarea tuturor actiunilor restante de la Illumina, Inc. pentru 44.50 de dolari per actiune in numerar. In urma acestei achizitii, Roche Diagnostics Division si Illumina vor deveni un important furnizor de sisteme integrate pentru secventierea ADN. Roche isi va consolida pozitia in genetica si secventierea genomului pentru a raspunde cererii in crestere pentru solutii genetice.

Estimari pentru 2012

Pentru anul 2012, se estimeaza ca vanzarile Grupului si ale Diviziei de Farmaceutice (cu exceptia Tamiflu) vor creste cu un procent de o singura cifra, in moneda locala. Este de asteptat ca vanzarile Diviziei de Farmaceutice sa creasca intr-un ritm mai accelerat datorita consolidarii portofoliului de produse dar si lansarii de noi medicamente. Pentru Divizia de Diagnostice se estimeaza din nou o crestere semnificativa peste media pietei.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.