Viata cu diabet – evenimente cu intrare libera, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului

Please select a featured image for your post

Asociatia Diabeticilor din Romania, Asociatia pentru Copiii si Tinerii cu Diabet Zaharat din Municipiul Bucuresti si compania Houston NPA invita pacientii cu diabet, familiile acestora si cadrele medicale la doua actiuni de informare medicala in cadrul proiectului „Viata cu Diabet”. Evenimentul dedicat Asociatiei Diabeticilor din Romania va avea loc sambata, 6 noiembrie 2010, de la ora 10.30 la ora 18.00, in Amfiteatrul Spitalului pentru Copii „M.S. Curie” (Budimex). In acelasi amfiteatru, sambata, 13 noiembrie 2010, intre orele 10.00 si 14.00, se va derula cel de-al doilea eveniment sub coordonarea Asociatiei pentru Copiii si Tinerii cu Diabet Zaharat din Municipiul Bucuresti.

Prin proiectul Viata cu Diabet medicii diabetologi, farmacisti, asistentii medicali, psihologii si reprezentantii autoritatilor si asociatiilor de pacienti vor oferi participantilor cele mai noi informatii in domeniu si solutii eficiente de management al diabetului.

Citeste si:  Candida mareste riscul de cancer

Astfel, in cadrul evenimentului Viata cu Diabet dedicat Asociatiei Diabeticilor din Romania vor avea loc prezentari despre problematica diabetului si bolile asociate, respectiv piciorul diabetic si retinopatia diabetica, despre metodele de monitorizare si automonitorizare, despre cum sa oferi o ingrijire cat mai eficienta pacientului diagnosticat cu diabet zaharat, despre terapiile complementarea in tratarea complicatiilor si despre modul in care criza economica afecteaza alimentatia diabetului.

Pe 13 noiembrie 2010 parintii vor putea afla mai multe despre particularitatile ingrijirii unui copil cu diabet, despre metodele de administrare corecta a insulinei, despre terapii moderne si despre rolul familiei si al specialistilor in integrarea sociala a copilului care sufera de diabet.

Citeste si:  Maria Sharapova, cea mai sexy jucatoare de tenis, dezvaluie secretele unui trup de zeita

Intrarea este libera la ambele evenimente, pe baza de inscriere pe adresa evenimente@houston.ro si la numerele de telefon: 021.3170943, 0735.181.618.

Evenimentele se inscriu in campania de constientizare a diabetului zaharat „Ziua Mondiala a Diabetului” care se deruleaza in fiecare an in luna noiembrie. Campania este sustinuta de Organizatia Natiunilor Unite, de Organizatia Mondiala a Sanatatii si de Federatia Internationala a Diabetului.

In Romania, o persoana din douazeci sufera de diabet, iar fiecare al saptelea roman prezinta riscul de a se imbolnavi de diabet. La nivel mondial, peste 220 de milioane de persoane sunt diabetice, iar in fiecare an 7 milioane de persoane sunt diagnosticate cu diabet, dintre care 70.000 sunt copii. Potrivit Federatiei Internationale a Diabetului, la fiecare 10 secunde o persoana moare din cauza diabetului zaharat.

Citeste si:  Medicamentele care contin metamizol, eliberate doar cu prescriptie medicala

Diabetul este o boala cronica care apare atunci cand pancreasul nu produce suficienta insulina sau organismul nu utilizeaza in mod corespunzator insulina pe care o produce. Insulina este un hormon care regleaza concentratia de zahar in sange. Exista trei tipuri de diabet, respectiv diabetul de tip 1 (diabet insulino-dependent sau juvenil), diabet de tipul 2 (diabet noninsulin sau cu debut la maturitate) si diabetul gestational (detectat in timpul sarcinii). Diabetul zaharat de tip 2 reprezinta de 90% din cazuri la nivel mondial, fiind in mare masura rezultatul sedentarismului si obezitatii. (sursa OMS si FID)


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.