Vindeca prin gestul tau, participand la Balul Caritabil „Fun for Life”

Please select a featured image for your post

Un grup de studenti ai Facultatii de Administratie si Management Public – ASE Bucuresti voluntari in cadrul Asociatiei P.A.V.E.L. (Asociatia Parintilor cu Copii Bolnavi de Cancer, Leucemii si Anemii grave), doreste sa supuna atentiei publice, si mai ales tinerilor, nevoile copiilor mai putin norocosi, privati de seninatatea si bucuriile copilariei de boala necrutatoare numita CANCER. Astfel, ei va invita pe 24 mai 2011, incepand cu orele 20.00, in club Dumars, la BALUL CARITABIL „Fun for Life” pentru a va distra in scopuri caritabile impreuna cu artisti celebri, trupe de dans si studenti talentati.

De ce? Scopul unui astfel de eveniment este acela de a combina distractia unei petreceri cu o serie de cunostinte privind cancerul, leucemia si anemiile grave. Totodata, studentii isi propun sa „deschida ochii”participantilor asupra legaturilor profunde pe care le avem unii cu altii, legaturi care trebuie protejate. Initiativa acestui bal, cat si planul de organizare apartine studentilor.

Citeste si:  Farmacistii austrieci isi primesc banii de la Casa de Asigurari in 5 zile

Statistici privind cancerul la copii

In fiecare an, la nivel mondial, 200.000 de copii sunt diagnosticati cu cancer.
Dintre acestia, doar 30% primesc tratament adecvat.
Aproximativ 90.000 de copii mor din cauza bolii, anual, la nivel mondial, si se inregistreaza o incidenta de 816 cazuri noi la fiecare 100.000 de copii, potrivit datelor furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii.
Statisticile la nivelul Romaniei sunt estimative, intrucat Registrul National de cancer nu functioneaza inca.
Potrivit Asociatiei P.A.V.E.L. („Primind Ajutor, Viata Este Luminoasa”), 500 de copii romani sunt diagnosticati cu cancer in fiecare an, in prezent existand aproximativ 5.000 de pacienti cu boala in evolutie sau remisiune.
In Romania, rata vindecarii de cancer este in medie de 30 – 60%, in functie de specificul bolii.
Daca este depistat la timp si tratat corect, cancerul infantil raspunde mai bine la tratament decat cancerul adultilor.

Citeste si:  20 de alimente pentru o viata mai lunga

„Costurile ce implica diagnosticul si tratamentul unui copil bolnav de cancer sunt ridicate si nu sunt intotdeauna subventionate de catre stat, iar nevoile copiilor ce sufera de cancer sunt multiple, osciland de la nevoia de afectiune la nevoia de resurse financiare pentru diagnosticare si tratament, de la nevoia de programe de terapie prin joc si consiliere psihologica la nevoia resurselor materiale zilnice pentru hrana si igiena”, a declarat Presedintele Asociatiei PAVEL, Olga Cridland.

Citeste si:  Discuta cu copilul tau despre sex

„Cancerul are un impact emotional si financiar urias atat asupra copilului si tanarului bolnav, cat si asupra familiei acestuia, de aceea este de apreciat orice efort din partea oamenilor pentru a usura suferinta acestor”, a mentionat Alina Mitroi, psiholog Asociatia PAVEL.

„Vindeca prin gestul tau! Copiii bolnavi de cancer au nevoie de tine!” este mesajul transmis de studenti, impreuna cu invitatia de a participa la BALUL CARITABIL „Fun for Life”. Printre artistii care vor garanta distractia la eveniment se numara: Chris Mayer,Paul Panait, Marina Anghel, Lavinia Lacatus, Georgiana Dragulanescu si Beat Down Crew, iar pretul unui bilet de intrare este de 15 lei.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.