fbpx

Vinul – benefic pentru sanatate

Please select a featured image for your post

Beneficiile consumului redus si moderat de vin au fost cercetate intr-un nou studiu, publicat recent in revista de Tehnologie Alimentara din SUA.

Autorul studiului, prof. Clare M. Hasler de la Universitatea din California, a oferit o perspectiva istorica asupra avantajelor pe care le prezinta consumul moderat de alcool.

Aceasta afirma ca vinul are potentialul de a proteja organismul impotriva bolilor cardiovasculare si de a reduce riscul de diabet de tip II. De asemenea, ajuta la imbunatatirea functiei cognitive, fiind, in egala masura, asociat densitatii minerale a oaselor.

Citeste si:  Cum ne protejam pe timpul verii

„Desi nu exista date concrete care sa confirme ca vinul rosu este mai benefic decat alte soiuri de vin, dupa parerea mea concentratia mai mare de antioxidanti polifenolici din vinul rosu si proprietatile sale antiinflamatoare il recomanda ca cea mai potrivita bautura alcoolica pentru mentinerea sanatatii, evident daca este consumat cu moderatie”, afirma Hasler.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.