Viteza ucide… nu numai in trafic! Campania nationala „Controleaza-ti tensiunea arteriala”!

Please select a featured image for your post

„A depasit limita de viteza, iar asta l-a costat viata”. Cand tensiunea arteriala depaseste limita normala, viata poate fi in pericol. Tocmai de aceea, controlul regulat al tensiunii arteriale si informatiile legate de preventia, diagnosticarea precoce si controlul aceastei afectiuni sunt mai mult decat necesare.

In acest context, se impune intensificarea eforturilor de comunicare in directia informarii si educarii publicului larg, cu privire la importanta controlului permanent al valorilor tensionale. In aceeasi masura, la fel de importanta este si instruirea intensiva a medicilor cu privire la cele mai noi metode de tratament a hipertensiunii arteriale. Asa a luat nastere initiativa Societatii Romane de Hipertensiune, de a demara campania nationala „Viteza ucide… nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala!”.

Citeste si:  Vanzarile globale in crestere cu 2% pentru Roche, in 2011

Campania include o serie de manifestari dedicate publicului larg, persoanelor care sufera de hipertensiune arteriala, medicilor si autoritatilor locale. Pentru anul 2012, Societatea Romana de Hipertensiune isi propune realizarea a trei actiuni de testare a tensiunii arteriale si informare a publicului larg. Prima actiune se va desfasura in data de 14 mai 2012, in foaierul camerei de plen a Senatului Romaniei. Scopul acestei actiuni este acela de a atrage atentia asupra hipertensiunii arteriale, ca problema de sanatate publica in Romania. Manifestarea se va desfasura in co-organizare cu Senatul Romaniei – Comisia pentru Sanatate Publica.

A doua actiune va avea loc in data de 17 mai, cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta impotriva Hipertensiunii Arteriale. In cadrul acestei actiuni, va fi amenajat un cort special in zona Spitalului Coltea, unde unde toti cei care doresc isi pot masura gratuit tensiunea arteriala. Persoanele depistate cu hipertensiune arteriala vor primi sfaturile medicilor specialisti prezenti.

Citeste si:  Preparatele din carne se altereaza in mediu cald dupa o ora

Cea de-a treia actiune a campaniei de masurare a tensiunii arteriale din 2012, se va desfasura in perioada 23-24 iunie 2012, la Iasi, cu ocazia primei Conferinte Internationale a Societatii Romane de Hipertensiune.

Scopul campaniei este constientizarea populatiei despre riscurile hipertensiunii arteriale, incurajarea practicarii metodelor de diagnosticare precoce si de prevenire. Obiectivele principale sunt cresterea numarului de persoane care isi verifica tensiunea arteriala regulat, a celor care adopta un stil de viata care sa previna aparitia hipertensiunii arteriale, precum si cresterea numarului persoanelor cu hipertensiune arteriala care urmeaza corect tratamentul prescris.

Citeste si:  Lilly Diabetes aduce in Romania un dispozitiv pentru injectarea insulinei special pentru copii

„Prin organizarea acestui eveniment ne dorim informarea si educarea publicului larg cu privire la importanta controlului hipertensiunii arteriale in vederea prevenirii afectiunilor cardiovasculare, cu precadere a accidentelor vasculare cerebrale. In aceeasi masura, dorim sa mobilizam autoritatile locale in vederea obtinerii unui sprijin constant pentru astfel de campanii”, a declarat initiatorul campaniei si presedintele Societatii Romane de Hipertensiune, prof.univ.dr. Maria Dorobantu.

Campania de masurare a tensiunii arteriale din 14 si 17 mai, din Bucuresti, se va realiza cu sprijinul: Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, Directiei de Sanatate Publica Bucuresti si Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti.

Partener Oficial Institutional: Comisia pentru Sanatate Publica din Senatului Romaniei

Partener Social: Clubul ROTARY


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.