Vreti sa fiti mai supli, mai fericiti si mai sanatosi? Treziti-va devreme!

Persoanele care se trezesc devreme sunt mai suple, mai fericite si mai sanatoase decat cele care obisnuiesc sa doarma mai mult dimineata, arata o noua cercetare. Oamenii se stiinta spun ca cei care rezista tentatiei de a ignora ceasul desteptator, se descurca mai bine la locul de munca si in viata de zi cu zi. La polul opus, „pasarile de noapte” sunt mai vulnerabile in fata depresiei si stresului si risca sa aiba probleme de greutate.

Citeste si:  Depasirea dozei zilnice de cofeina, risc dublu de atac vascular cerebral

Oamenii de stiinta au analizat peste 1.000 de adulti, chestionandu-i in ceea ce priveste starea de sanatate si obiceiurile de somn, descoperind ca persoanele matinale se ridica din pat in jurul orei 7 dimineata, in timp ce „pasarile de noapte” isi incep ziua abia dupa ora 9 dimineata. In week-end, ambele grupuri se bucura de o ora in plus de somn, matinalii trezindu-se in jurul orei 8, iar ceilalti abia dupa ora 10.

Citeste si:  Floarea de lotus

„Exista persoane care se trezesc dis-de-dimineata si persoane care sunt mai active seara, dar persoanele matinale tind sa fie mai sanatoase si mai fericite, precum si sa aiba o greutate normala”, reitereaza autorii.

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.