Week-end de formare, informare si intalnire pentru sanatate la Viscri (Brasov)

Please select a featured image for your post

In contextul acutizarii problemelor din sistemul de sanatate, comunitatile locale din Romania au reponsabilitatea de a se mobiliza pentru a depasi impasul. Peste 25 de comunitati locale au facut deja primii pasi in acest sens, prin dezvoltarea unor Consilii Locale de Sanatate sau Asociatii de Ajutor Mutual, sub indrumarea Fundatiei pentru Dezvoltarea Asociatiilor de Ajutor Mutual (www.fdaam.ro).

In perioada 7-9 mai, FDAAM le ofera prilejul acestor Consilii Locale de Sanatate si Asociatii de Ajutor Mutual de a se intalni si de a face schimb de bune practici. Programul de formare, informare si intalnire va avea loc la Viscri (Brasov), unde sunt asteptati sa participe aproximativ 80 de voluntari si coordonatori locali ai CLS si ADAM, reprezentanti ai administratiilor publice si parteneri din Belgia.

Citeste si:  Fertilitate si greutate

Participantii la program vor cauta solutii practice pentru imbunatatirea starii de sanatate in comunitatile locale, prin analiza contextului actual, dezbateri ale problemelor de sanatate si ateliere de lucru tematice. Suntem in impas, solutii pentru sanatate se gasesc cu greu. Da, dar nu suntem singurii care le cauta. De aceea, este necesar sa ne intalnim, pentru a le gasi impreuna afirma Jozef Goebels, presedinte al FDAAM.

Citeste si:  Specialistii oftalmologi romani au reprezentat Europa la conferinta de nivel mondial "Highlights in Ophthalmology"

Consiliile Locale de Sanatate si Asociatiile de Ajutor Mutual sunt structuri de sanatate dezvoltate local de fundatia nationala FDAAM, in parteneriat cu asociatii si organizatii din Belgia. CLS si ADAM analizeaza starea de sanatate dintr-o comunitate si determina adecvarea ingrijirilor socio-medicale la posibilitatile si necesitatile oamenilor. Prin solidaritatea dintre beneficiari, stabilirea parteneriatelor public-private si valorificarea resurselor locale, CLS si ADAM reusesc sa imbunatateasca accesul la ingrijiri de sanatate calitative, pentru toti membrii unei comunitati.

Citeste si:  Britanicii sustin ca obezitatea poate fi tratata cu guma de mestecat

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.