Week-end-ul de trei zile

Daca week-end inseamna Sambata si Duminica, atunci de ce saptamana calendaristica nu incepe cu ziua de Luni ca sa se termine Duminica? De ce zic oamenii ca nu mai au rabdare pana vine week-endul cand stiu bine ca au si ca sunt nevoiti sa astepte? Ati obervat vreodata ca cei din jur nu intreaba daca ai avut o Marti, Miercuri, Joi placuta, dar te intreaba daca ai avut un week-end placut?

Inainte chiar raspundeam detaliat despre activitatile mele in week-end pana cand mi-am dat seama ca oamenilor chiar nu le pasa. E doar a alta versiune pentru „Ce faci?” – o intrebare pusa din reflex – nu un interes in adevaratul sens al cuvantului.

Citeste si:  Biblioteca micutului tau

Desi inteleg mecanismul gandirii celor care zic ca si-ar fi dorit sa fie week-end, sper sa inteleaga si ei de ce eu imi doresc ca dorinta lor sa nu se indeplineasca – timpul trece deja mult prea repede. In timpul saptamanii, ne imaginam week-end-ul ca un timp al nostru, personal, de relaxare – de a fi cu familia si prietenii. De cate ori nu am zis: „Stiu ce fac in week-end” si de fapt am facut doar ceea ce s-a intamplat sa facem?

Pentru ca de multe ori munca noastra vine cu noi acasa in week-end, nu este o diferenta foarte mare intre zilele lucratoare si cele de week-end – e doar in mintea noastra. Eu, de exmplu, nu ies in oras in timpul saptamanii, sambata dimineata e programata pentru a-mi pune la punct alte zeci de comisioane, iar restul timpului pana luni este dedicat filmelor, concertelor, galeriilor, pur si simplu timp pentru distractie. In felul asta chiar pot astepta cu nerabdare week-endul. Desi este posibil sa ies in oras pentru cina in timpul saptamanii, ei bine, mancarea e cu totul alta discutie. Nu e tocmai „fun”, e „supravietuire”.

Citeste si:  Cum tratam crizele de colici ?

Cand eram la scoala uram Lunea, cand m-am angajat ca secretara aceeasi poveste. Ca sa compensez cumva acest lucru, acum, nu-mi stabilesc absolut nicio intalnire Lunea. Asa am reusit sa devin prietena cu cea mai urata zi din saptamana.
Daca week-end-ul de trei zile ar fi o realitate, sunt convinsa ca Lunea ar avea mult mai multi prieteni. Faptul ca n-ai mai fi obligata sa mergi la munca te-ar ajuta sa econimesti ceva bani; expunerea la frigul si microbii de la locul de munca s-ar reduce cu aproximativ 20%; si ai avea timp sa faci in sfarsit curat in dulap. Ma rog, cel putin doua din trei ar trebui sa fie de ajuns pentru a sustine petitia pentru week-end-ul de trei zile.

Citeste si:  Somnul, esential pentru consolidarea memoriei

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.