Worwag Pharma: „Zincul contribuie la protectia organismului”

In perioada 19 octombrie – 6 noiembrie 2009 compania Worwag Pharma, prin intermediul reprezentantilor sai medicali, a desfasurat o campanie informativ-educativa sub numele „Ia zilnic un Zinkit ca sa nu mai fii racit!” in 63 de scoli si gradinite din mai multe colturi ale tarii, atat din mediul urban, cat si din cel rural.

Reprezentantii medicali ai companiei Worwag Pharma au vorbit cu multa pricepere si daruire despre principalele cauze care ar duce la imbolnavirea copiilor in perioada rece, precum si modalitatile cele mai la indemana de prevenire a racelilor sezoniere si de intarire a organismului prin administrarea de Zinkit.

Prin campania sustinuta de Worwag Pharma copiii au aflat ca trebuie sa isi sufle nasul in batiste de unica folosinta pe care sa le arunce apoi la cosul de gunoi si au facut cunostinta cu Grippo man, care ia zilnic cate un Zinkit pentru a nu mai fi racit.

Citeste si:  Intarcatul bebelusului - partea practica

Copiilor, parintilor si cadrelor didactice li s-a explicat ca, o data cu schimbarile frecvente ale vremii, sistemul imunitar este puternic solicitat si trebuie sustinut printr-o alimentatie bogata in vitamine si minerale, pentru a nu fi prins pe nepregatite de raceala sau de gripa. Pe langa vitaminele A si C, zincul contribuie in mod esential la protectia organismului.

„A fost o actiune binevenita, o initiativa iesita din comun, originala, pe care copiii au asteptat-o cu drag si de care parintii au fost incantati. Ne-am bucurat mult deoarece cei mici au fost foarte receptivi si au invatat cum sa sufle nasul si mai ales ce sa faca cu servetelul pe urma, adica sa il arunce la cos si nu pe oriunde. Astfel copiii au constientizat mai mult pericolul transmiterii bolii de la unul la altul daca nu respecta regulile de igiena”, a declarat dna. educatoare Lavinia Stefan, de la Gradinita Curcubeu, Bucuresti, una dintre institutiile incluse in campanie.

Citeste si:  Depresia majora ar putea fi tratata prin stimularea magnetica a creierului

„Nici unul dintre noi nu este ferit de raceli pe perioada lunilor de toamna si de iarna, iar pentru multi oameni raceala reprezinta aproape o stare cronica. Ce este de facut? Protectia naturala impotriva agentilor patogeni, reprezentati de bacterii si de virusuri, este asigurata de sistemul imun al organismului. Acesta este format din celule care au rolul de a neutraliza in permanenta bacteriile si virusurile patrunse in organism. Pentru ca mecanismele de aparare sa functioneze la parametrii optimi este necesar ca organismului nostru sa-i fie asigurat un aport optim de substante nutritive. O predispozitie pentru infectiile gripale este indusa mai ales de catre deficitul de zinc, astfel incat aportul corespunzator al acestui oligoelement prin administrarea de Zinkit 10 este indispensabila unei functionari optime a sistemului imun. Toti parintii s-au confruntat cu raceala si gripa la copii, chiar de la cele mai fragede varste. Iarna si primavara sunt o regula obisnuita. Putini copii scapa de aceste boli, mai ales dintre cei care merg la gradinita, scoala sau in alte colectivitati. In general, un copil poate avea intre 6-8 raceli si una sau mai multe gripe pe an […].Dorim ca in cursul anului 2010, sa initiem astfel de campanii atat primavara cat si toamna, atat in randul copiilor prescolari si scolari, cat si in randul medicilor scolari si de familie”, a declarat Norina Gavan, sef de reprezentanta Worwag Pharma Romania.

Citeste si:  Campania 5 portii de legume, fructe sau suc de fructe”

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.