Zentiva lanseaza Tezeo – generic antihipertensiv cu protectie cardiovasculara

Please select a featured image for your post

Zentiva, parte a Grupului sanofi-aventis, lanseaza Tezeo* (telmisartan), un generic care reduce tensiunea arteriala crescuta, are efect benefic demonstrat asupra metabolismului lipidic si glucidic si eficienta dovedita in preventia evenimentelor cardiovasculare grave, precum infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral. Actiunea antihipertensiva a Tezeo* se mentine pentru un interval terapeutic de 24 de ore de la administrare, fiind eficient inclusiv in ultimele 6 ore ale duratei de actiune, cand pacientii hipertensivi prezinta un risc crescut de a dezvolta evenimente cardiovasculare si cerebrovasculare.

„Hipertensiunea este o afectiune cronica ce trebuie tratata toata viata, iar valorile tensiunii arteriale trebuie mentinute in limitele normale pe intreaga perioada de 24 de ore a unei zile. Trecerea de la o stare de repaus la una activa este perceputa de organismul unei persoane hipertensive drept un efort, de aceea tensiunea arteriala creste mai mult dimineata, odata cu ea crescand si riscul evenimentelor cardiovasculare. De aceea, medicamentele care ofera o protectie antihipertensiva eficienta chiar si in orele critice ale diminetii, cum este cazul Telmisartanului (Tezeo*), sunt foarte utile pacientilor”, a declarat prof. dr. Maria Dorobantu, Sef Departament Cardiologie, Spitalul Floreasca.

Citeste si:  (P) Answear.ro: Romanii sunt din ce in ce mai interesati de sport. Ce echipamente sport comanda romanii?

„Telmisartanul, substanta activa a Tezeo*, si-a dovedit eficienta atat in tratamentul hipertensiunii arteriale, cat si in preventia evenimentelor cardiovasculare majore precum infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral si decesul de cauza cardiovasculara la pacientii cu risc cardiovascular crescut, reprezentand o optiune de tratament modern si bine tolerat”, a declarat Dr. Ovidiu Saltas-Dabija, Director Medical sanofi-aventis Romania.

Citeste si:  Noua abordare pentru o silueta de vis

La nivel mondial, 25% din populatia adulta si 50% din populatia cu varsta peste 65 de ani este hipertensiva. In Romania, hipertensiunea arteriala afecteaza 40,10% din populatia adulta. Desi ghidurile europene recomanda un tratament intensiv pentru atingerea valorilor tinta ale tensiunii arteriale, in prezent doar 39% dintre romanii cu hipertensiune arteriala urmeaza un tratament antihipertensiv, iar dintre acestia numai 17,8% au valorile tensionale corect controlate. Raportat la intreaga populatie hipertensiva care include pacienti cunoscuti sau nou diagnosticati, procentul pacientilor corect tratati este de 7%. Aceste cifre sunt cu atat mai ingrijoratoare, cu cat hipertensiunea este o afectiune care are frecvent simptome minime sau este asimptomatica, iar multi pacienti nu sunt tratati la timp si nici corespunzator, decat atunci cand unul dintre organele tinta (inima, creier, rinichi) este afectat.

Citeste si:  De ce femeile sunt mult mai expuse la boli venerice decat barbatii

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.