Zentiva lanseaza Vigrande&#174, generic de sildenafil indicat in tratamentul disfunctiei erectile

Please select a featured image for your post

Zentiva, parte a grupului sanofi-aventis, lanseaza medicamentul Vigrande®, primul generic de sildenafil de pe piata romaneasca. Tratamentul cu sildenafil se adreseaza barbatilor care sufera de disfunctie erectila, adica cei care nu pot realiza sau mentine o erectie suficienta pentru un act sexual fiziologic.

Studiile clinice au demonstrat ca intervalul de timp dintre administrarea dozei de sildenafil si aparitia erectiei, ca raspuns la stimularea sexuala, a fost de 14 minute la o treime dintre barbatii cu disfunctie erectila si de 30 de minute la doua treimi dintre acestia. Totodata, gradul de satisfactie al barbatilor cu disfunctie erectila care au folosit sildenafil pe parcursul a 4 ani de tratament a fost de peste 96%.

Citeste si:  Targ pentru O Viata Sanatoasa: editia 26 martie - 28 martie

„Cu toate ca disfunctia erectila este astazi o afectiune tratabila, pacientul ajunge foarte tarziu la specialist. Acum 30 de ani, sanatatea sexuala a barbatului era un domeniu exclusiv al psihologilor, insa elucidarea mecanismului erectil a condus la aparitia unor mijloace eficiente de tratament, cum este cazul sildenafilului. Efectele disfunctiei erectile nu trebuie restranse doar la cele de natura fiziologica, ci trebuie intelese si din punct de vedere emotional si psihologic. Pacientul tinde sa-si piarda increderea in sine, sa se izoleze, cu consecinte negative asupra vietii de cuplu. Consecintele fiziologice si psihologice ale disfunctiei erectile nediagnosticate la timp si netratate corespunzator sunt rezultatul faptului ca aceasta afectiune este in continuare un subiect tabu. Trebuie sa intelegem ca disfunctia erectila este o afectiune si chiar un marker al starii de sanatate, deoarece poate aparea ca urmare a unor boli precum: diabetul zaharat, afectiunile cardiovasculare sau bolile neurologice. In prezent, terapia de prima intentie pentru disfunctia erectila este cea orala cu inhibitori de 5 fosfodiesteraza, clasa din care face parte si sildenafilul”, a declarat Prof. Dr. Nicolae Calomfirescu – Presedintele Asociatiei Romane de Medicina a Sexualitatii.

Citeste si:  Promotie la suzetele NUK, in farmaciile Centrofarm

Prevalenta disfunctiei erectile creste odata cu varsta. Potrivit unui studiu realizat la nivel mondial in 1999, 9% dintre barbatii cu varste intre 40 si 44 de ani sufera de aceasta afectiune, ajungandu-se la un procent de 18% la barbatii cu varste intre 50-54 de ani si de 54% la cei intre 65-70 de ani. In Romania, unul din 4 barbati sufera de aceasta afectiune.

Citeste si:  Adopta o alimentatie sanatoasa chiar daca esti mai tot timpul pe fuga

Vigrande® este disponibil in concentratii de 50 si 100 mg si se elibereaza numai pe baza de prescriptie medicala.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.