Ziua Internationala a Somnului, sarbatorita sub sloganul „Dormi bine, cresti sanatos”

Please select a featured image for your post

Societatea Romana de Pneumologie si Oxigen Plus SRL marcheaza, marti (15 martie 2011), Ziua Internationala a Somnului, care va fi sarbatorita anul acesta pe 18 martie, sub sloganul „Dormi bine, cresti sanatos”.

„Din moment ce copiii mici dorm 50% dintr-o zi, iar adultul petrece o o treime din viata dormind, calitatea somnului este cea care dicteaza si mentine o viata sanatoasa. Exista o diversitate greu de imaginat a tulburarilor de somn si noi incercam in acesta zi sa atragem atentia opiniei publice asupra consecintelor neidentificarii la timp a acestor suferinte, iar factorilor responsabili din sanatate sa le reamintim ca aceasta specializare nu este inca recunoscuta la noi, desi apreciem ca cel putin un milion de romani prezinta astfel de afectiuni”, a declarat prof. dr. Florin Mihaltan, presedinte Societatii Romane de Pneumologie.

Citeste si:  Conjunctivita este contagioasa

La nivel mondial exista foarte multe persoane care sufera de apnee in somn au probleme legate de oprirea respiratiei in mod repetat in timpul somnului, ca urmare a blocarii cailor respiratorii superioare. Tulburarile de somn sunt apreciate ca o epidemie globala ce ameninta sanatatea si calitatea vietii a 45% din populatia lumii sustin specialistii. Aproximativ un milion de romani sufera de tulburari de somn, iar anual sunt depistati o mie de noi pacienti cu apnee in somn.

Citeste si:  Exercitiul fizic: intre rolul profilactic si cel terapeutic

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.