Ziua Internationala de Lupta Impotriva Cancerului, marcata in Parlament

Please select a featured image for your post

Deputatii vor marca in data de 7 februarie, in plen, „Ziua internationala de Lupta impotriva Cancerului” printr-un mesaj menit sa sensibilizeze opinia publica cu privire la cancer. In cadrul lucrarilor in plen de luni Presedintele comisiei de sanatate, dna. Rodica Nassar, va citi mesajul de incurajare si la final deputatii vor aplauda timp de un minut pentru toti supravietuitorii de cancer.

Citeste si:  Copilul meu se balbaie: ce este de facut?

Biroul permanent al Camerei a aprobat astfel solicitarea Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) privind marcarea „Zilei Internationale de lupta Impotriva Cancerului” in plenul Camerei Deputatilor.

Cezar Irimia, presedintele FABC a declarat: „Doresc sa multumesc deputatilor pentru sprijinul acordat in aceasta campanie de senzibilizare. Prin aceasta actiune, dorim sa determinam un numar cat mai mare de oameni sa se adreseze medicului si sa-si schimbe comportamentul actual cu privire la controlul medical. Stilul de viata modern este caracterizat de o multime de factori care pot induce, din pacate, aceasta boala. Desi cancerul reprezinta a doua cauza de deces la nivel mondial sunt numeroase forme de cancer ce pot fi tratate daca sunt depistate la timp”.

Citeste si:  Polenul vindeca anemia

„Testati-va si informati-va cu privire la cancer!”, este indemnul Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer din Romania.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.